Monday, January 18
Shadow

Är det Farligt att Äta Jäst?

Jäst och näringsjäst har viss skillnad. Näringsjäst är en inaktiv jäst som används som kosttillskott och i hälsokost. Jäst är mest känt för att användas i bakning med mera.

I denna artikel fokuserar vi på den aktiva jästen. Denna är mest känd som aktiv jäst.

Jäst spelar en viktig roll i skapandet av livsmedel som människor äter, som bröd. Jäst är en svamporganism som konsumerar materia som socker. När jäst används i bakningsprocessen hjälper jästen till att jäsa eller försura mat, vilket skapar allt från alkoholhaltiga drycker eller bröd. En tillverkad version av jäst är aktiv torrjäst, som är torkade granulat av jäst som svarar och konsumerar socker under tillagningsprocessen.

Direkt konsumtion av aktiv torr jäst är särskilt farlig, främst på grund av att svampens granulstruktur tillåter jäst att överleva i flyktiga miljöer, såsom magen. Men är det farligt att äta jäst, och i så fall, hur mycket är “för mycket”? Och vad är de potentiella bieffekterna av överkonsumtion?

Hälsoproblem när du konsumerar för mycket jäst

De flesta bagare använder aktiv torrjäst i sitt recept. När du konsumerar för mycket börjar det att sönderdela socker i magen vilket orsakar obekväm upplevelse. Detta kan resultera i smärta i buken.

Vissa jästarter kan producera mykotoxiner som är skadliga för människor om de intas. Det är därför människor med candidiasis varnas mot jästprodukter.

För mycket jäst kan också undertrycka immunsystemet som orsakar störningar såsom premenstruellt syndrom, reumatoid artrit, hyperaktivitet, depression, multipel skleros och depression.

Är för mycket aktiv torkad jäst dåligt för dig?

Hög jästkonsumtion innebär mer gluten i magen. När matsmältningssystemet är tilltäppt med gluten är det mindre effektivt att skydda kroppen mot sjukdomsframkallande organismer.

Om degen är för klibbig, svår att knåda eller stiger halva tiden är problemet temperatur. Eftersom jäst trivs i ett varmt klimat kan den varma sommaren få degen att växa naturligt.

Men under den kalla säsongen gör jästen att degen höjs långsamt. Om du gör allt rätt behöver du inte lägga till extra jäst. Men om du vill ha en snabb ökning i en kall miljö kan du lägga till mer jäst.

Om ett recept kräver en tsk. av jäst kan du lägga till två teskedar. För en långsam jäsning behöver du inte lägga till mer jäst. Du kan minska mängden jäst om degen kommer att jäsa över natten. Lägre jäsningsstid gör att jästen stiger gradvis för att skapa en komplex smak.

Till skillnad från andra typer av jäst dödas aktiv torrjäst efter tillagningen.

Jästallergier

Jästallergier är immunsystemets svar på jästsvampen i kroppen. Människor som har jästallergier kan inte äta mat som bröd. Det är dock särskilt skadligt att äta en produkt som aktiv torrjäst direkt. Om du äter jäst direkt kan det orsaka ett stort immunsvar.

På grund av detta kommer personen att känna svåra magsmärtor, svaghet och trötthet och alla unika allergiska reaktioner i samband med jästallergi.

Avfallsförgiftning

Eftersom jäst lever, konsumerar jäst mat och släpper ut avfall. De vanligaste avfallsprodukterna är koldioxid och alkohol. Om en person sväljer en stor mängd aktiv torr jäst, kommer jäst att börja bryta ner sockerföreningar som finns i magen som näring.

När jästen bryter ner den kommer magen att fyllas med stora mängder koldioxid och alkohol. Människor konsumerar inte gärna jäst, men referenser till husdjurens hälsa uppger att när ett husdjur, oftast en hund, konsumerar aktiv torrjäst, kan hunden ha svår smärta och kanske till och med dö av alkoholförgiftning. Det är möjligt att samma reaktion kan inträffa hos människor.

Med bröddeg

Allvarliga reaktioner på konsumtion av aktiv torrjäst ses ofta hos personer med allergier eller hos personer som konsumerar en stor mängd jäst. Men om en person äter en liten mängd aktiv torr jäst, kan denne fortfarande förvänta sig en obekväm upplevelse. Jästen bör troligen börja bryta ner socker i magen och orsaka en ökning av gas eller alkohol.

Det största problemet är emellertid om den aktiva torra jästen äts med bröddeg. Bröddeigen skulle fungera som ökat bränsle på en eld. Jästen skulle överleva från bröddegen och skapa fler avfallsprodukter i magen och öka magsmärtan.

Slutsats

Sammantaget behöver de flesta inte vara oroliga om de äter aktiv torrjäst. De kan uppleva smärta i bukområdet som ett resultat av att jästen aktivt konsumerar socker i magen och från matsmältningscellerna. Magsyrorna borde dock så småningom förstöra jäst. Den verkliga oron kommer från en persons allergiska status mot jäst eller om livsmedel, såsom bröd eller vete, äts med den aktiva torra jästen. Om du äter aktiv torr jäst, kontakta din läkare om du är djupt bekymrad över din konsumtion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *