I den här korta artikeln kommer vi att svara på frågan “Kan du äta lavendelolja?” med en grundlig analys av hälsofördelarna och riskerna med lavendelolja, tillsammans med vissa användningsområden för lavendelolja.
Kan du äta lavendelolja?
Ja, du kan äta lavendelolja men endast i kontrollerade mängder. Lavendelolja syntetiseras från växterna av lavendel. Det är säkert att äta när det äts i måttliga mängder, men lavendelförgiftning kan uppstå på grund av överdriven konsumtion av lavendelolja. Giftig ingrediens
Lavendelolja består av några av ingredienserna som är giftiga såsom linalool och linalylacetat. Lavendel är en typ av ört som är lokal i de bergiga regionerna i Medelhavet och norra Afrika. Eterisk olja framställs av lavendel. Lavendel odlas enligt kravet på eterisk olja. Eterisk olja utvinns från destillering av blompiggarna hos vissa lavendelarter. Denna olja används för olika ändamål såsom i kosmetika och även för medicinska ändamål. Lavendelolja anses vara giftig för att svälja jämfört med växten där den utvinns. Snabbfakta om lavendel
Några av de snabba fakta om lavendel är som följer: Lavendelolja hjälper till att behandla flera svampinfektioner, ångest och sårläkning. Forskning och bevis har ännu inte visat lavendelns effektivitet mot högt blodtryck, depression, illamående, eksem, menstruationssmärta och även mot många andra villkorade faktorer. Lavendel är inte en godkänd produkt av Food and Drug Administration. Det finns inget godkännande hittills för att ersätta de föreskrivna läkemedlen med lavendelolja. Användning av lavendelolja
Lavendel är en ört som används för frisk hud och för att förstärka skönhetsfaktorn. Lavendel är också en av nyckelingredienserna i många produkter som schampon och dofter där den hjälper till att rena huden. Det finns på olika apotek och kan köpas från receptfritt (OTC). Några av versionerna av lavendel används också i vissa versioner av livsmedelsprodukter, till exempel i bakverk för att lägga till smak. Några fördelar med lavendelolja
Lavendelolja består av antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper som hjälper till att hantera insektsbett och mindre brännskador. Forskning också hävdade att lavendel är fördelaktigt för att behandla problem som sömnlöshet, mot ångestproblem, för att få lindring från depression, och den hanterar även rastlöshet. Lavendel som teingrediens kan stärka vårt matsmältningssystem där det hjälper till att minimera gaser i tarmen, kräkningar, illamående, buksvullnad och orolig mage. Dessutom minskar det problem med huvudvärk, tandvärk, stukningar och sår. Lavendelolja är också bra mot håravfallsproblem. Lavendelolja kan vara effektiv mot olika svampinfektioner, som det föreskrivs i en av studierna publicerade i Medical Microbiology Journal. Lavendelolja är bra för att minska svampdödande infektioner. Det finns också i forskning att lavendelolja också är en dödlig produkt som kan orsaka sjukdomar i huden genom att använda lavendelstammar. Det har observerats i många studier att eterisk olja destilleras från Lavandula som är ett av släktena av lavendelväxter som spelar en viktig roll i förstörelsen av svampens cellmembran. Lavandula är en potent art som visades av studien och det har också visat sig om Lavandula att den utför en svampdödande aktivitet i stor skala. I Journ al Evidensbaserad komplementär och alternativ medicin publiceras en av studierna om sårläkning som jämför de olika behandlingseffekterna mot det. Vissa forskare jämförde effekterna av saltlösning, transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) och lavendelolja. Alla dessa användes först för råttor i laboratoriet.Lavendel
Svampinfektioner
Sårläkning
