Friday, May 6
Shadow

Kan man Frysa Vindruvor? Här är Svaret!

Svaret på den frågan är ja, du kan frysa vindruvor. Frysning av druvor förändrar inte dess smak och är ett bra sätt att förlänga dess livslängd. Vindruvor utan kärnor kan frysas direkt. Om dina vindruvor har kärnor, bör du ta bort dem innan du fryser. Skär helt enkelt druvorna på mitten och ta bort fröna. Frysta vindruvor är en fantastisk smaskig och uppfriskande upplevelse. Du kan äta dem direkt då ingen upptining behövs. Men om du vill tina upp dem tinas vindruvor upp väl.

Kan du frysa druvor?

Frysning av druvor är ett bra sätt att inte bara bevara dem utan också njuta av att äta dem. Du kan äta dem färska från frysen men du kan också frysa dem i andra former. Många väljer att frysa vindruvor helt enkelt för att de föredrar att konsumera de så, inte nödvändigtvis för att förlänge hållbarheten.

När de är frysta kan druvorna hålla i upp till fem månader. Vissa säger dock att det är bäst att konsumera dem inom tre månader för att garantera färskhet.

Vindruvor behöver inte tinas för att ätas. De måste tvättas noggrant innan de fryses in, eftersom de innehåller bekämpningsmedelsrester.

Förutom att frysa kan du också bevara dem genom konservering. Även om detta kräver mycket mer ansträngning och tid är druvor på burk också användbara i många köksrätter.

Till skillnad från vissa andra frukter skiljer sig frysta druvor inte mycket från färska druvor. De har liknande näringsinnehåll och smak. De kan dock vara farliga för barn eftersom att de är hårda när de kommer direkt från frysen.

Att använda både lukt  och syn kan hjälpa dig att identifiera om dina druvor har blivit dåliga eller inte. En sur lukt och en brun missfärgning är några tecken på att de blivit dåliga.

Hur man fryser druvor?

Kom ihåg att välja färska och fasta druvor med full färg. Dessa är tecken på friskhet och smak.

  • Avlägsna druvorna och lägg dem i ett durkslag
  • Tvätta druvorna noggrant med rinnande vatten för att ta bort överflödigt bekämpningsmedel från vingården.
  • Lägg varje druva på en handduk för att torka; genom att göra detta förhindrar istappar och isbitar bildas i frysen. Torka om möjligt överflödigt vatten separat.
  • Separera varje druva från varandra och lägg dem på en bakplåt eller ett ark, helst med vaxpapper, så att det blir enkelt att ta bort dem och frysning görs jämnt. Att sätta ihop druvorna kommer att få dem att klibba ihop, så kom ihåg att alltid separera.
  • När dem är frysta överför du druvorna på en plastpåse för att spara frysutrymme. Se till att påsen är förseglad väl. Kom ihåg att ta bort luft från påsen.

Det är bäst att njuta av druvorna färska, men när du befinner dig med ett överflöd av söta godisar är frysning ett bra alternativ. Sätten att förbereda och konsumera frysta druvor är oändliga – från juice till druvgelé eller sylt, till russin och till och med vin.

Välj helt mogna druvor som är fylliga, fria från rynkor och fläckar och är täta vid beröring. Leta efter frukt som är ordentligt fäst vid en hälsosam stam och har en solid färg. Röda druvor är de sötaste, gröna är måttligt söta och lila druvor är minst söta. Välj frukt med en rik, djup färg.

Druvor, även organiska sorter, måste tvättas innan de fryses.

För att minska risken för frysbränning, använd en vakuumförslutare eller placera ett sugrör på kanten av påsens öppning och sug ut luften. Täta påsen snabbt.

Druvor som lagras i en fryspåse kommer att hålla längre än de som lagras i styva förvaringsbehållare på grund av oxidation från luften.

Frysning av druvgelé och sylt

För att frysa druvor till sylt, gelé och andra kokta recept, gör puré av druvorna innan du fryser. Placera rengjorda druvor i mixern i små omgångar och blanda tills de är släta och alla stora bitar av skinn bryts ner. Överför till frysbehållare och placera i frysen.

Frysning av druvsaft eller puré

För kylning av juicedrycker och puré, häll i isbitar och lägg i frysen. Ta bort dem från brickorna och lägg dem i fryspåsar med zip-lock.

För bästa smak och kvalitet, använd de frysta druvorna inom nio till tolv månader.

Hur tinar du upp frysta druvor?

Att tina frysta druvor är så enkelt. Överför bara behållaren från frysen till kylen. Låt tina i flera timmar till över natten. Upptiningsmetoden gäller alla druvpreparat, färsk, puré, druvsaft och sylt.

Det är viktigt att tina druvorna långsamt så att deras naturliga smaker och texturer bibehålls. Även om frysning och upptining av druvor minskar något från färg, smak och konsistens, påverkas de inte mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *