Saturday, July 13
Shadow

10 tips på Populära Snacks i Sverige

Det kan vara svårt att välja rätt snacks då det finns så mycket alternativ att välja på.

Av den anledningen ger vi dig här förslag på 10 typer av snacks som passar särskilt bra för exempelvis en myskväll eller bara som något extra gott att ha till fikat.

10 populära snacks i Sverige

  1. Hemmalagade chips.
  2. Fruktpizza.
  3. Kexchoklad.
  4. Djungelvrål.
  5. Ballerinakex.
  6. Smash!
  7. Jordnötsringar.
  8. Grillchips.
  9. Dillchips.
  10. Cheez Doodles. 

Nedan berättar vi mer om de snacks vi precis nämnt i större detalj.

1. Hemlagade chips som snacks

Hemlagade chips, som du hittar ett bra recept för på Mellisdags är ett bra alternativ till att köpa chips i affären. Så om du kan offra de ungefär 50 minuter som krävs för att tillaga egna chips är det absolut värt det, för hemlagade chips är supergoda.

2. Fruktpizza som snacks

Fruktpizza, som du hittar ett bra recept på via Pinch of Yum är kanske inte det nyttigaste du kan äta. Men gott är det, och så även ett bra alternativ till snacks som du kan köpa i affären. 

3. Kexchoklad som snacks

Det finns många fördelar med kexchoklad, som gissningsvis alla som läst denna artikel har ätit åtminstone någon gång. Två bra saker med att äta kexchoklad är att (förutom att de smakar gott) de inte är så mättande och att de inte innehåller allt för mycket socker. 

4. Djungelvrål som snacks

Djungelvrål-djuren är salta och gillar att fastna i dina tänker, men ack så goda de är. Det är inte mycket som slår den goda smaken av saltlakrits som efter ett tag smakar som sötlakrits.

5. Ballerinakex som snacks

Ballerinakex är goda nougatfyllda kex som med handen på hjärtat är ganska onyttiga, så se till att inta äta för många kex på samma gång. 

6. Smash! som snacks

Smash! är lite av en nykomling i svenska sammanhang. Detta snacks består av saltade majskex som har ett överdrag av mjölkchoklad. Smash! är lite av en blandning mellan chips och godis, och goda som bara den.

7. Jordnötsringar som snacks

Jordnötsringar är såklart goda, men även enklare att äta än riktiga jordnötter. Detta snacks är alltså en perfekt blandning mellan jordnötter och chips, och så även en riktig svensk snacks-klassiker.  

8. Grillchips som snacks

Detta snacks behöver sannolikt ingen närmare introduktion. De är rökiga och goda, och Estrellas och OLW:s grillchips är förmodligen de mest populära varianterna. 

9. Dillchips som snacks

Dillchips är en typiskt svensk chipssmak som i princip alla gillar. Det bästa med dillchips är att de är så pass smakrika att man sällan behöver någon dipp till.

10. Cheez Doodles som snacks

Cheez Doodles, som i folkmun kallas för ostbågar är ett av de mest populära snacksen i Sverige. Värt att veta är att det numera finns extra krispiga ostbågar (Cheez Doodles) som absolut är värda att prova på. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *