Sunday, January 23
Shadow

Är en vegetarisk kost billigare? – Foodtrotter.com

I den här korta guiden kommer vi att svara på frågan “Är en vegetarisk kost billigare?” och kommer att diskutera hur du kan spara pengar genom att bli vegetarian?

Är en vegetarisk kost billigare?

Ja, en vegetarisk kost är billigare . Forskning som presenterades vid den årliga europeiska kongressen om fetma i Wien visade att vegetarisk kost är mer ekonomisk än andra dieter om du köper maten online. Det kostar cirka 2,00 USD mindre om dagen att vara vegetarian.

Hur är en vegetarisk kost billigare?

Forskare från Nestle Research Center i Schweiz utvärderade vegetariska, medelhavs- och amerikanska kostriktlinjer baserade på dieter i forskning publicerad i Journal of the American Medical Association.

I motsats till en vegetarisk kost som uteslutande är växtbaserad, Medelhavsdieten tillåter att rött kött konsumeras med måtta, och de amerikanska kostråden förespråkar en välbalanserad kost som inkluderar magert kött och mejeriprodukter med låg fetthalt eller fettfri.

Amazon Grocery and Gourmet Food tillhandahöll alla varor som användes i studien. Även om kött och fågel inte ingick i den vegetariska kosten var näringsinnehållet i alla dieter jämförbart. Jämfört med medelhavskosten var den vegetariska kosten mycket mer kostnadseffektiv.

Människor på vegetarisk kost spenderade 15,40 USD per dag, $17 per dag och $17.30 per dag på deras dagliga måltidsplaner; de som följde de amerikanska kostrekommendationerna spenderade 17 USD per dag.

“Onlineshopping gör det lättare att köpa varor som uppfyller statliga standarder för en hälsosam kost, men det kan vara dyrt. Enligt Hilary Green, Ph.D., en forskare vid Nestlé, är 15,40 USD per dag och person för en vegetarisk matplan fortfarande mycket pengar.

En näringsrik måltidsplan kan kosta så lite som 6,50 USD per dag, enligt uppskattningar från det amerikanska jordbruksdepartementet tidigare. Låg kostnad och hälsosamt? Många amerikaner kan ha nytta av att följa en växtbaserad kost, som en vegetarisk kost eller en vegansk kost. Enligt officiella standarder konsumerar nästan 75 % av amerikanerna inte tillräckligt med frukt, grönsaker eller mejeriprodukter.

Människor konsumerar istället kalorier från socker, mättat fett och salta måltider, som alla innehåller mycket kalorier.

Tänk om du skulle bli vegetarian?

Enligt en studie kan en växtbaserad kost, särskilt om du konsumerar säsongens frukt och inte spenderar mycket pengar på gourmetmat och kosttillskott, spara pengar. Det har uppskattats att en vegetarisk kost kan spara en genomsnittlig amerikan runt 750 USD per år, enligt forskning publicerad 2015. .banner-1-multi-110{border:ingen !viktigt;display:block !important;float:ingen;line-height:0px;margin-bottom:15px !important; margin-left:0px !important;margin-right:0px !important;margin-top:15px !important;min-height:250px;min-width:250px;padding:0;text-align:center !important;}

Sharon Palmer, RDN, författare till “Plant-Powered for Life,” sa till Healthline att “studier har visat att växtbaserad kost kan vara billigare, och detta är kopplat till det faktum att animaliska proteiner tenderar att vara den dyraste varan på tallriken.”

“Bönor är mycket billigare än nötkött.” “En växtbaserad kost kan spara pengar om du planerar,” sa hon. Stephanie McKercher, en registrerad dietist i Colorado och receptutvecklare på The Grateful Grazer, varnade för att en växtbaserad kost inte skulle spara pengar.

Men att bli vegetarian skulle inte genast sänka din inköpsräkning, sa hon. McKercher varnar för att kostnaderna för dyra supermat, proteinpulver och exotiska frukter och grönsaker snabbt kan stiga. Lokala, säsongsbetonade grönsaker och häftklammer som ris och bönor är de mest kostnadseffektiva sätten att maximera din matbudget, sa hon. “Du kan spara ännu mer pengar genom att starta en trädgård.”

De bästa hälsofördelarna kommer från högkvalitativ mat

Många hälsofördelar har förknippats med en vegetarisk eller övervägande växtbaserad kost, men kvaliteten på maten är avgörande för att skörda dessa fördelar . Palmer fortsatte med att säga att en vegetarisk kost rik på högt bearbetade livsmedel hade färre hälsofördelar än en som fokuserade på hel växtmat.

Följande en växtbaserad kost har kopplats till flera hälsofördelar i studier som presenterades på årets Nutrition 2018-konferens i Boston, Massachusetts. Människor som åt mer växtbaserat protein än animaliskt protein hade en minskad risk för kranskärlssjukdom, enligt en av de presenterade studierna.

Dessutom visades de som åt mer växtproteiner ha mindre plack i sina artärer i separat forskning. Forskning visar att vegetarianer har lägre BMI, mindre midjemått, lägre mängd bukfett, lägre kolesterol och lägre blodsocker än de i samma demografiska kategori som äter kött.

En annan forskning som presenterades vid konferensen fann att hälsosamma växtbaserade val sänkte dödligheten med 27 % och cancerdödsfallen med 37 %, men de som åt högkvalitativa animaliska måltider hade inte en minskad dödsrisk.

Inte bara vegetarianism, utan en hälsosam kost

En vegetarisk kost innebär noggrann uppmärksamhet för att säkerställa att du inte bara äter något utan kött – till exempel är pommes frites vegetariskt, men de bör inte vara en vanlig del av en balanserad kost . En vegetarisk kost

Växtbaserade livsmedel av hög kvalitet inklusive fullkorn, nötter, frukt och grönsaker var förknippade med lägre viktökning än växtbaserade måltider av lägre kvalitet som godis och raffinerade spannmål. Men även om de är tekniskt vegetariska, är många av dessa måltider antingen mycket bearbetade eller mycket fettrika, vilket gör dem olämpliga för vegetarianer.

“Det är möjligt att konsumera livsmedel som är fattiga på näringsämnen och av låg kvalitet i en växtbaserad kost,” Palmer Lagt till. Bönor, ärtor, mandel, soja, fullkorn, frukt och grönsaker är alla en del av en väl avrundad växtbaserad kost.

Nya data visar att vegetarisk kost är associerad med minskad risk för hjärtsjukdomar, diabetes och fetma, enligt Palmer, som talade vid American Heart Associations årliga konferens. “Som ett resultat av dessa fördelar tenderar vegetarianer att leva längre.”

Slutsats

I den här korta guiden svarade vi på frågan “Är en vegetarisk kost billigare?” och diskuterade hur du kan spara pengar genom att bli vegetarian?

Referenser

https://www.healthline.com/health-news/going-vegetarian-can-help-your-waistline-and-your-wallet#Food-quality- räknas-för-optimala-fördelar

https://www.fitandwell.com/news /vegetarisk-kost-billigare

Charlotte brooke

Hej, jag heter Charlotte, jag älskar att laga mat och i mitt tidigare liv var jag kock. Jag tar med lite av mina erfarenheter till recepten på detta nav och svarar på dina matfrågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *