Saturday, November 26
Shadow

De bästa Elsparkcyklarna för Matleveranser

Hastighet, räckvidd, vikt, laddningstid och hållbarhet bör alla beaktas när du köper en ny elscooter.

Här kommer vi gå igenom de allra viktigaste faktorerna man måste tänka på innan man köper en elscooter som ska används för matleveranser med te.x foodora eller uber eats. Det finns många guider som hjälper dig köpa elscooter som te.x https://elscooters.net men denna guide är speciellt inriktad till dig som ska använda det inom matleveranser.

När det gäller hastighet, hur vet jag vad jag letar efter?

När du diskuterar hastighet ska du komma ihåg att du inte får utsätta dig själv eller andra för fara genom att överskrida hastighetsgränsen. Följaktligen kommer du inte att behöva en topphastighet på mer än 20 kilometer i timmen, vilket är den maximala hastigheten för de flesta elscootrar.

Fjädring och däck

Däckens kvalité och fjädringen är de främsta orsakerna till punktering. Se till att välja en elscooter med bra och effektiv fjädring om du ska ha den inom ditt arbete inom matleveranser. Det är viktigt att du har en hög komfort om du ska arbeta med elfordonet varje dag.

Underhåll

När det gäller underhåll är punktering det vanligaste, men att ha verktyg som reparationssatser till hands är alltid en bra idé. Ha med grundläggande utrustning som en sexkantsnyckel, en liten ficklampa och en hjuluppblåsare. Hjul är en av de få känsliga komponenter som kan repareras av en vanlig person, och därför fokuserar de flesta reparationssatser på just detta problem.

Hur stor/tung bör produkten vara?

Leta efter en lätt till medelviktig elscooter som håller länge. Det är vanligt att människor väger omkring 70 kilo. En elscooter med aluminium eller stål ram ska räcka för den genomsnittliga personen.

Hur lång tid bör det ta att ladda batteriet helt och hållet?

Tänk på hur mycket extra tid du kan tjäna på en effektiv laddning. En laddningstid på tre till fem timmar är acceptabelt. Vissa personer arbetar till och med så länge som 12 timmar per dag och då kan det vara värt att hitta en elscooter som fokuserat på en snabb laddtid. Dessutom behöver du en elscooter som ger tillräckligt många kilometer för en full laddning.

Det är en bra investering

Om du funderar på att använda en elscooter för den här typen av arbete vill du förmodligen veta om investeringen kommer att vara lönsam på lång sikt. Och så är fallet för det mesta. Dessutom vill du kontrollera prispunkterna och funktionerna, till exempel batteriets hastighet, laddningstid och räckvidd.

Energiförbrukningen per laddning är ett stort problem med elscooters. Ju mer vikt du har på elsparkcyklarna, desto mer energi behöver de och desto större är risken att du fastnar. Om du väger mer än 100 kg kan det därför hända att du inte kan åka på alla elsparkcyklar, eftersom alla inte kan bära den vikten.

Med andra ord är det okej för en snabb resa till kontoret, men hur är det med en 12-timmars matleveranstjänst?

Tips: Här är en bra artikel om VOI:s samarbete med foodora om att börja använda elsparkcyklar istället ör cyklar! Läs mer här!

För att kunna säkra dem

Som en allmän tumregel gäller att mer värdefulla föremål kräver större säkerhet. En stöld av en elscooter på 6 000kr är hemskt, men en stöld på en elsparkcykel på över 20 000kr är mycket värre. Vilken katastrof. Därför måste du innan du gör något köp se till att du har genomfört de mest effektiva säkerhetsåtgärderna i ditt eget intresse.

Elsparkcyklar har inte inbyggda låsningsmekanismer från fabriken vilket är beklagligt. Om du dessutom har en högklassig elscooter som levereras med ett lås så är det ofta så att detta lås inte håller den kvalité som krävs för att avskräcka tjuvar.

Missförstå mig inte, de flesta lås som levereras med skotrar är tillräckliga, men de är inte av högsta kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *