Monday, February 6
Shadow

Kan du äta löv? – Foodtrotter.com

I den här korta artikeln kommer vi att ta upp frågan “Kan du äta löv?” med en grundlig analys av de ätbara löven och några dödliga trädblad.

Kan du äta löv?

Ja, du kan äta löv. Många typer av löv är ätbara som bok, björk, lind, lönn, tall, sassafras och pil. eval( ez_write_tag(,'thewholeportion_com-medrectangle-3','ezslot_10',107,'0','0']));

Vissa blad som t.ex salladsblad är också välsmakande och hälsosamma. Dessa blad är säkra för människor och har inga giftiga ämnen. Mestadels yngre trädblad är ätbara jämfört med mogna. Vissa blad består av högt fiberinnehåll, varför magen inte smälta dem lätt. Å andra sidan har vissa blad en hög sammansättning av mineralinnehåll som kräver mycket liten mängd energi för matsmältningen.

Bokträdets unga blad kan konsumeras och även bokens nötter är ätbara.

Björk

Björken har tunna löv, barken är vit till färgen, och innerbarken på björkträd är ätbar som kan krossas till pulver. Som kan konsumeras i rå form eller också kan det vara en ingrediens för olika recept såsom grytor och soppor, i grytor tillsätts det vid den tidpunkten när det tillagas precis som de fina nudlarna.

Vårlöven på björkträd är också ätbara. Dessa vårlöv används vanligtvis som ingrediens i en kopp te. Det är mest troligt att det används i te på grund av dess smärtstillande egenskaper.

Lind

Linden är en av de vanligaste och mest kända typer av trädblad. Lindens blad framträder på grund av deras spruckna bark. Unga vårlöv av Linden är ätbara antingen i rå form eller delvis kokta. Blommorna på lindar kallas också som en bra ingrediens för att göra te.

Lönn

Sockerlönnen är A. Saccharum som består av särpräglade trädblad som har tre flikar och är lätt hackade i formen. Lönnträdsblad är mest kända på grund av deras aptitretande sirap. De unga bladen och fröna av lönn kan också konsumeras.

Tall

Barrträd är viktiga för vilda djur och har även många användningsområden för människors överlevnad. Barken på tall är mycket näringsrik. Barrarna på barrträd är ätbara. Barr är berikade med C-vitamin och smakar inte obehagligt.eval(ez_write_tag ([[580,400],'thewholeportion_com-large-leaderboard-2','ezslot_14',111,'0','0']));