Saturday, July 13
Shadow

Spara pengar med de här 3 köksredskapen

Matlagning kan vara underbart. Helgerna kan bli hundra gånger bättre med grillkvällar eller matlagning tillsammans med sin partner. Däremot har vi varken tid eller pengarna för att kunna göra det varje dag, så det är viktigt att kunna hitta sätt hur vi själva kan underlätta vår vardag.

Som tur är finns det många sätt idag hur vi kan göra det. Här går genom hur du kan spara pengar samtidigt som du kan njuta av flera nya maträtter på ett mer tidseffektivt sätt.

Kylaggregat till vattenkranen

Kylaggregatet är ett mycket användbart verktyg för att hålla vatten kallt och färskt. Det finns många olika typer av kylaggregat på marknaden, så deras funktion beror på vad man behöver eller vilka modeller som passar din specifika vattenkran.

Ta GROHE Blue som ett exempel. Precis som alla kylaggregat så kyler det ner vattnet till önskad nivå och håller det mer filtrerat för bland annat de som vill ha kallare och renare dricksvatten. Den kommer dessutom med en kolsyrefunktion, så den kan lägga till kolsyra till ditt kranvatten. På så sätt slipper du använda kolsyremaskiner eller gå och handla flaskor på matbutiken.

Det finns två huvudsakliga typer av kylaggregat: luftkylning och vattenkylning. Båda alternativen kommer med för- och nackdelar. Luftkylning är billigare i inköp, men vattenkylning är tystare.

Multifunktionell grönsakshackare

En grönsakshackare gör verkligen susen i alla kök! Det bästa med den är att det bara behövs en för att uppfylla många roller i köket. 

Oavsett om du vill riva morötter, tärna potatis, stava gurkor eller skala äpplen, en grönsakshackare kan göra vad som helst och den är tidseffektivare på att utföra sina uppgifter. Det innebär att du inte behöver spendera på dyra köksknivar eller en massa köksredskap som bara har en funktion.

En annan fördel att de är säkrare än vanliga köksknivar, så om du har barn så kan även de delta i matlagningen utan att du står precis bakom dem.

Brödmaskin

Ett underskattat köksredskap är definitivt brödmaskinen! Med denna kan du baka ditt eget bröd och äta det nybakat. Detta smarta redskap gör allting åt dig. Du behöver bara hälla i ingredienserna enligt receptet och sedan ställa in timern när du vill att brödet ska vara färdigt.

Om du eller din familj äter mycket bröd så kan detta spara mycket pengar i längden, eftersom Ingredienserna är billigare än bröd från affären. Dessutom går det att baka flera sorters bröd bara genom att tillägga några extra ingredienser och byta program på brödmaskinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *