Monday, April 22
Shadow

Sugar Snap Peas råa? –

Visste du att sockerärter utvecklades 1979? Sockerärten, även känd som snapsärt, utvecklades av Dr. Calvin Lamborns korsning mellan en kultivar av snöärter och en skalande ärta. I dag är Peru, Colombia, Guatemala, Kina och Kenya de ledande kommersiella producenterna av snapsärter.

Sugar snappeas är ätbara baljor med runda baljor och tillhör baljväxtfamiljen. Som sådana är de en bra källa till fibrer, proteiner, kolhydrater, järn, vitaminer och fosfor, för att nämna några. Sugar snappeas kan tillagas och är en avgörande ingrediens i de flesta recept.

Som sagt, kan man äta sugar snaps ärter råa? Råsocker är ätbara. De flesta människor föredrar att äta råsockerärter medan de fortfarande är färska eftersom de är söta, krispiga och saftiga. Dessutom säkerställer att äta råa ärter att alla viktiga näringsämnen i sockerärter förblir intakta. Råsockerärter är ett favoritmellanmål för de flesta.

Innehåll [dölj

1 Hur man förbereder Raw Sugar Snap Peas

2 Vilka är hälsofördelarna med Raw Sugar Snap Peas?

3 Vilka är hälsofördelarna med Raw Sugar Snap Peas för kvinnor?

4

Hur kan du öka hållbarheten för Sugar Snap Peas?

5

Är Raw Sugar Snap Peas dåliga för dig?

6 Slutgiltiga tankar

Hur man förbereder Raw Sugar Snap Peas

Råsockerärter behöver inte vara tråkigt! Det finns olika sätt att äta och njuta av råsockerärter.

Du kan äta vanliga råsockerärter. Alternativt kan du lägga till de råa ärtorna i en sallad eller äta dem med dips.

Du ska skära av stammen i slutet av baljan och sedan äta resten av baljan. Vissa sockerärtsstjälkar är ömma; därför kan du också konsumera dem.

Du kan också skära de råa sockerärtorna i små bitar, lägga dem i sallader, skiva dem och äta dem med dips.

Vilka är hälsofördelarna med Raw Sugar Snap Peas?

De flesta läkare och nutritionister rekommenderar konsumtion av råsockerärter. Detta beror på att råsockerärter innehåller viktiga näringsämnen för kroppen, inklusive fibrer, vitamin C, vitamin K, fosfor och magnesium.

Fiber är ett viktigt näringsämne som hjälper till med matsmältningen. Dessutom hjälper fibern i råsockerärter dig att känna dig mätt längre, och bibehåller därmed en hälsosam kroppsvikt vilket minskar risken för livsstilssjukdomar som fetma och högt blodtryck. Fiber hjälper också till att förebygga hjärtsjukdomar.

Råsockerärter är en utmärkt källa till vitamin K som förbättrar benstyrkan. s. Detta vitamin spelar också en viktig roll i blodets koagulering. Det hjälper till att bilda protein C och protein K, som samverkar för att koagulera blod under skador, vilket förhindrar överdriven blödning.

C-vitamin hjälper till med tillväxt och reparation av kroppsvävnader och stärker immunförsvaret.

Fosforet i råsockerärter hjälper till att filtrera avfallet i njurarna och spelar en viktig roll för att reparera kroppsvävnader.

Rå ärter är en magnesiumkälla, som hjälper till att reglera blodtrycket, nervfunktionen och kontrollerar glukosen i blodet.

Denna delikatess innehåller också järn som hjälper till vid bildandet av blodkroppar. Därför ökar kontinuerligt intag av råsockerärter järnet i kroppen och förhindrar tillstånd som anemi.

Dessutom är råsockerärter en betakarotenkälla, en antioxidant som hjälper till att skydda kroppen mot cancer och andra sjukdomar.

Vilka är hälsofördelarna med Raw Sugar Snap Peas för kvinnor?

Kvinnans kropp är ganska komplex och kräver extra omsorg för att se till att den fungerar som bäst. Till exempel genomgår kvinnor en menstruationscykel varje månad och bär graviditeter i nio månader. Dessa två och andra kräver att kvinnor måste vara försiktiga med vad de konsumerar.

Råsockerärter är en rik källa till folsyra, som är nödvändig under graviditeten, och vitamin K, som främjar hälsosamma menstruationsblödningar och säkerställer en hälsosam kroppsvikt.

Under graviditeten rekommenderas kvinnor att konsumera så mycket folsyra som möjligt. Detta beror på att folsyra under fostrets tidiga utveckling hjälper till att bilda nervröret. Underlåtenhet att ta folsyra kan leda till allvarliga medfödda funktionshinder som skador på hjärnan och ryggmärgen, och i vissa fall dödsfall. Råsockerärter är en utmärkt källa till folsyra; därför bör gravida kvinnor inkludera dem i sina måltider.

Vitamin K hjälper också till med en babys benutveckling. Dessutom hjälper vitamin K till att koagulera blod och förhindrar därför överdriven blödning under menstruationen.

Hur kan du öka hållbarheten för Sugar Snap Peas?

För att äta sockerärter råa måste de förbli färska. Därför måste du förvara dem korrekt.

Kylning och frysning är fantastiska sätt att lagra sockerärter för att behålla sin fräschör.

 • Kylning

Sugar snappeas kan förbli färska i kylen i upp till fyra dagar. Under dessa fyra dagar förblir sockerärtorna fräscha samtidigt som de behåller sin söta smak och krispighet; så du kan äta dem råa.

För att kyla sockerärtor bör du först lägga dem i en lufttät plastpåse. Du bör också undvika att tvätta dem före förvaring eftersom det kommer att skada dem.

 • Fryser

 • Sugar snappeas är ett hälsosamt mellanmål, särskilt när de äts råa. De är dock bara i säsong i bara några veckor. Därför bör du överväga att frysa dem för att du ska kunna njuta av dem månader efter säsongen.

  Lägg dock inte bara råsockerärtorna i frysen, eftersom det gör dem slemmiga och missfärgade, därför inte lämpliga att äta. Blanchera dem istället innan du fryser dem.

  Är Raw Sugar Snap Peas dåliga för dig?

  Även om råsockerärter är fantastiska, kan vissa situationer göra dem dåliga för dig.

  Överdrivet intag av råsockerärter ökar fibrerna i kroppen. Extra fibrer är svåra att bryta, vilket leder till uppblåsthet och magsmärtor. Dessutom har råsockerärter FODMAP; därför ökar överintaget FODMAP i kroppen vilket resulterar i irritabel tarmsyndrom (IBS).

  Fermenterbara oligo-di-mononossacharider och polyoler (FODMAP) är kortkedjiga kolhydrater och absorberas dåligt av tunntarmen, vilket leder till uppblåsthet. De orsakar också en osmotisk effekt, vilket drar mer vätska i tarmen, vilket påverkar tarmmusklernas sammandragning, därav tarmirritation.

  Slutgiltiga tankar

 • Råsocker är ätbara och de flesta föredrar att äta dem råa medan de fortfarande är färska som de är söt, krispig och saftig.
 • Du kan äta vanliga råsockerärter, eller så kan du lägga till dem i en sallad eller äta dem med dips.

 • Råsockerärter är en källa till folsyra , vilket är viktigt för kvinnor under graviditeten.
  • Kylning och frysning är fantastiska sätt att lagra sockerärter för att behålla sin fräschör.

  • Överkonsumtion av råsockerärter ökar FODMAP och fibrer i kroppen, vilket leder till uppblåsthet och irritabel tarm.
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *