Wednesday, December 1
Shadow

Är pasta hög i kalium? – Vanliga frågor om mat

En diet med låg kalium kan vara svår att upprätthålla om du inte känner till kaliumhalten i vanliga livsmedel såväl som de du konsumerar ofta. Som ett resultat av detta är det viktigt att bekanta dig med näringsvärdena i vissa livsmedel för att förhindra att några obekväma symtom uppstår.

Om du till exempel äter mycket spagetti kanske du undrar : Är pasta hög i kalium?

Är pasta hög i kalium?

Pasta är ett livsmedel som är relativt låg i kalium eftersom en enda portion innehåller mindre än 200 mg kalium. Som ett resultat kan det vara ett utmärkt komplement till en lågkaliumdiet. Dessutom är många pastaversioner berikade med andra mineraler och vitaminer, vilket gör att de kan vara ännu bättre för din hälsa.

Pasta kan också serveras med grönsaker och nyttiga fetter, vilket ger dig många hälsosamma näringsämnen som minskar risken för många allvarliga hälsotillstånd.

Hur mycket kalium innehåller pasta?

En 1-kopps portion vanlig, berikad pasta innehåller cirka 61,6 mg kalium. Det betyder att du kan inkludera pasta i en lågkaliumdiet utan att förvärra några av dina symtom, såsom smärta i nedre delen av magen eller frekvent urinering.

Dessutom är de flesta sorters pasta nu för tiden berikad i näringsämnen och mineraler, vilket gör dem ännu hälsosammare och mindre gödande. Detta gör att du också kan följa en hälsosam, balanserad kost utan att undvika din favoritmat.

  Kan du kontrollera din kaliumnivå hemma?

  Är pasta bra för dig?

  Även om pasta kanske inte verkar vara en särskilt hälsosam mat, innehåller den vissa viktiga mineraler och vitaminer . Dessutom kan dess näringsvärde enkelt förbättras genom att lägga till färska grönsaker och nyttiga fetter till din pasta. På så sätt kan du skapa en näringsrik måltid utan att oroa dig för att konsumera tomma kalorier.

  Dessutom är pasta en bra källa till stärkelse som hjälper ditt matsmältningssystem att hålla sig friskt genom att förbättra matsmältningen och förhindra blod. sockernivåer från spik. Tillsammans med fibrer hjälper stärkelsehaltiga livsmedel också till att suga upp överflödig magsyra, vilket hindrar den från att återflöde upp i matstrupen.

  Dessutom är pasta en stor källa till tiamin, vilket hjälper kroppen att vända kolhydrater till energi som håller din hjärna och nervsystem friska. Dessutom bidrar detta mineral till muskelsammandragningar och ledning av nervsignaler.

   Är Pasta Maker eller Machine värt det?

   Många människor får inte i sig tillräckligt med tiamin, så att komplettera med pasta är en utmärkt och hälsosam idé istället av att använda konstgjorda kosttillskott, såsom tabletter.

   Pasta är också en underbar källa till selen, som innehåller cirka 53 % av ditt dagliga rekommenderade behov av denna mineral. Selen är en kraftfull antioxidant som är ansvarig för att stärka immunförsvaret och skydda din sköldkörtel.

   Är majspasta högre i kalium än vanlig pasta?