Wednesday, December 1
Shadow

Är smör hög i kalium? – Vanliga frågor om mat

Att följa en lågkaliumdiet kan ibland vara svårt, särskilt eftersom du måste kontrollera ditt kaliumintag varje gång dag för att förhindra att många hälsoproblem uppstår. Som ett resultat är det en bra idé att känna till kaliumhalten i många vanliga livsmedel och de du regelbundet konsumerar för att anpassa din kost därefter.

Dessutom innehåller många livsmedel kalium naturligt, så det är viktigt att veta vilka som bör undvikas och vilka som säkert kan konsumeras. Till exempel, innehåller smör mycket kalium?

Är smör mycket kalium?

Smör är mycket låg i kalium, vilket betyder att det är helt säkert att konsumera på en diet med låg kalium. Det betyder också att det inte kommer att förvärra några av dina symtom, såsom smärta i nedre delen av magen eller behovet av att kissa ofta.

Å andra sidan är det viktigt att komma ihåg att smör huvudsakligen består av fett, vilket betyder att det kan orsaka viktökning och öka dina kolesterolvärden. Som ett resultat bör det begränsas till alla hälsosamma dieter.

  Kan du kontrollera din kaliumnivå vid Hem?

Hur mycket kalium innehåller smör?

En matsked smör innehåller ungefär 3,4 mg kalium. Som ett resultat kommer det inte att orsaka några symtom på kaliumkänslighet, och det kan säkert införlivas i en lågkaliumdiet. Dessutom är det ett hälsosammare alternativ till matolja när det kommer till stekning eftersom den innehåller mer näringsämnen.

Men även om det är lågt på kalium är det bör inte vara en betydande del av någon hälsosam kost eftersom den är gödande och kan öka dina “dåliga kolesterolnivåer, vilket ökar risken för typ 2-diabetes, stroke och hjärtinfarkt.

Är smör bra för dig?

Smör är inte Det är inte en mycket näringsrik mat eftersom den huvudsakligen är gjord av mättat fett. Det är inte heller en bra källa till vitaminer och mineraler, som är viktiga för god hälsa och för att alla dina organ ska fungera korrekt. Som ett resultat kan det inte betraktas som en hälsosam mat som ger dig massor av hälsofördelar.

 • Är jordnötssmör hög i kalium?

Å andra sidan är det dock viktigt att notera att människor inte konsumerar mycket smör på en gång . Istället används det som pålägg för smörgåsar eller för matlagning, så det konsumeras sparsamt.

Därför kan det vara en del av en hälsosam kost så länge du äter annan näringsrik mat och många grönsaker.

Dessutom kan smör bromsa matsmältningen på grund av dess höga fetthalt, vilket bidrar till många problem med matsmältningssystemet, såsom förstoppning, diarré eller illamående. Att följa en diet med hög fetthalt kan också orsaka viktökning, särskilt när du inte tar in detta näringsämne från hälsosamma källor, som avokado, lax, ägg och andra liknande källor.

Det enda vitamin som smör är en relativt bra källa till är vitamin A. Faktum är att en matsked ger dig cirka 7 % av ditt dagliga rekommenderade behov av detta mikronäringsämne. Även om det kanske inte verkar så mycket, är det en ganska imponerande mängd med tanke på att det mestadels innehåller fett.

  • Är Kiwis höga i kalium?

    Vitamin A är dessutom ett fettlösligt vitamin — vilket betyder att intag av det från smör hjälper det att absorbera — och det bidrar till hälsan hos ditt syn, immunförsvar och reproduktionssystem.

    Är smör en bra källa till CLA?

    Dessutom innehåller smör en god mängd konjugerad linolsyra (CLA), som är en typ av fettsyra som finns i kött och många mejeriprodukter. Många studier har visat att CLA kan ha vissa anticanceregenskaper, vilket hjälper till att minska tillväxten av cancerceller, brösttumörer och andra typer av cancer.

    Dessutom kan komplettering med CLA också kompensera för negativa effekter av enkelmättade fetter samt förhindra viktökning. Som ett resultat kan det ge några allvarligt imponerande hälsofördelar.

    Dessutom innehåller smör mycket butyrat, vilket är en kortkedjig fettsyra som ger din kropp flera hälsofördelar. Det kan till exempel främja matsmältningen genom att minska inflammation och på så sätt underlätta tillstånd, såsom IBS (irritabel tarm) och andra matsmältningsproblem.

    Vet du inte vilka livsmedel som innehåller mycket kalium? Läs vår artikel 15 bästa matkällorna för kalium. Vi har också en guide om detta viktiga mineral: Kalium 101: Allt du behöver veta om kalium.

    Annan forskning tyder till och med på att denna fettsyra kan hjälpa till att behandla och hantera Crohns sjukdom. Som ett resultat, om du lider av något av dessa tillstånd, kan tillsats av lite smör eller ta butyrattillskott hjälpa dig att minska förekomsten av dessa obehagliga problem.

    Är margarin lägre i kalium än smör?

    En enda 1-msk servering margarin innehåller cirka 3,5 mg kalium. Det är bara något högre än samma portion smör, vilket innebär att du säkert kan konsumera båda om du vill begränsa din konsumtion av kalium.

    Å andra sidan, om du försöker dra så många hälsofördelar som möjligt kan det vara en bättre idé att välja smör eftersom det är mer naturligt och innehåller mer näringsämnen än margarin. På samma sätt är det också mindre bearbetat och innehåller färre tillsatta ingredienser som inte är naturliga.

     • Är Broccoli High I kalium?

       Är matolja mindre i kalium än smör?

       En matsked grönsak (solros)olja innehåller spårmängder av kalium, vilket betyder att den inte kommer att ha någon effekt på din kaliumnivå. Dessutom kan solros och andra vegetabiliska oljor vara ett bättre alternativ till smör när det kommer till stekning.