Wednesday, December 1
Shadow

Australiska alkoholriktlinjer omprövar hur mycket som är säkert att dricka

Australiensare varnas för att minska antalet alkoholhaltiga drycker de konsumerar varje vecka, i den första översynen av officiella hälsoriktlinjer på 10 år.

Det nya utkastet till riktlinjer rekommenderar att både män och kvinnor inte konsumerar mer än 10 vanliga alkoholhaltiga drycker i veckan – och inte mer än fyra standarddrycker under en dag.

Detta är lägre än den nuvarande rekommendationen om högst två standarddrinkar per dag (14 per vecka).

Förslaget till riktlinjer ger också specifikt råd att gravida och ammande kvinnor, eller kvinnor som försöker bli gravida, inte dricker alkohol alls.

Och barn och tonåringar under 17 år bör avstå från alkohol helt, enligt utkastet till riktlinjer säg.

National Health and Medical Research Council (NHMRC) verkställande direktör, professor Anne Kelso, säger att de nya riktlinjerna återspeglar farhågor kring hälsoriskerna med alkohol.

”Det är 10 år sedan vår senaste recension av g vägledning och vi vet nu mer om alkoholens effekter, säger professor Kelso. “Vi vet att alkohol fortsätter att ha betydande direkta hälsokonsekvenser för många australiensare.”

  • Paus: 10 skäl att ta en paus från alkohol

  Hälsoriskerna med att dricka alkohol

  Det finns cirka 4000 dödsfall och 70 000 sjukhusinläggningar relaterade till alkohol i Australien varje år.

  “Alkohol är kopplat till mer än 60 medicinska tillstånd, särskilt många cancerformer. Vi lär oss att alkohol är kopplat till hälsoskador även vid låga konsumtionsnivåer, säger professor Kelso.

  Cancer Council Australias ordförande för närings- och fysisk aktivitetskommitté Clare Hughes säger att studier har visat att alkohol ökar risken för vissa cancerformer, inklusive mun, svalg, struphuvud, matstrupe, bröst, tarm och lever.

  Ordförande för NHMRC:s alkoholarbetskommitté Kate Conigrave säger att hon har sett skadan i första hand från alkohol.

  ”Unga på akuten med alkoholförgiftning – har druckit så mycket att de inte kan hålla sig säkra. Vissa riskerar att deras andning slutar. Jag ser också de krossade ansiktena – unga och gamla”, säger Dr Congrave.

  ”Å andra sidan ser jag också människor som brukade dricka för mycket men som nu har gjort det. skära ner eller stoppas. Deras sömn har förbättrats, deras humör har förbättrats, deras blodtryck har återgått till det normala. Så att ta reda på hur mycket drickande som är OK för hälsan är så viktigt.”

  • Bli nykter: Hälsofördelarna med att sluta alkohol

  Efterlyser mer åtgärder om alkohol

  University of Queensland School of Folkhälsoprofessorn Jackob Najman säger att de nya riktlinjerna för första gången erkänner ett direkt samband mellan mängden alkohol som konsumeras och risken för skada.

  “Australier informeras om att alkoholkonsumtion på alla nivåer, inklusive måttliga nivåer av konsumtion, leder till skada”, säger han.

  ”Visst är det dags för varningsetiketter på flaskor med alkohol som återspeglar det breda utbudet av skador förknippas med måttlig konsumtion av alkohol.”

  Ms Hughes säger att det också är viktigt att människor förstår att de inte bör dricka alla 10 standarddrycker vid ett tillfälle.

  “Ett totalt veckobelopp betyder inte att du kan spara y våra drinkar en eller två kvällar i veckan”, säger hon.

  ”Det är viktigt att förstå att varje nivå av alkoholkonsumtion ökar din risk för cancer så ju mindre du dricker , desto lägre är risken för alkoholrelaterade skador.”

 • Utkast till alkoholriktlinjer i ett nötskal

  • Friska vuxna män och kvinnor: Drick högst 10 standarddrycker i veckan och inte mer än fyra standarddrycker på en dag. ​För vissa människor är det säkraste alternativet att inte dricka alls.
  • Gravid och ammande kvinnor: Kvinnor som är gravida eller planerar en graviditet bör inte dricka alkohol.
   För kvinnor som ammar , att inte dricka alkohol är säkrast för barnet.
  • Barn och ungdomar: Barn och ungdomar under 18 år ska inte dricka alkohol.

   Utkastet till riktlinjer är öppet för offentliga kommentarer fram till den 24 februari 2020.

  • Skrivet av Michelle Rose.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *