Monday, April 22
Shadow

Höfeber hacks: Tips och tricks för att få dig utomhus i sommar

Efter att ha varit innesluten under de kallare månaderna kan det tyckas lite orättvist när fruktad hösnuva tappar det roliga av att äntligen kunna ge sig ut utomhus under våren och sommaren.

Medan hösnuva, eller allergisk rinit, kan drabba när som helst på året, märker många det mer på våren när luftburet gräs och trädpollen på topp.

Tyvärr för de drabbade sammanfaller det också med ett upptag av utomhusaktiviteter, som festivaler, årsslutssammankomster eller vårens racing.

Men om du går ut i rinnande ögon, nysningar, täppt näsa eller andra hösnuvasymptom.

Diettips

Vissa livsmedel tros fungera som naturliga antihistaminer, för att minska uppkomsten av eller lindra hösnuvasymptom.

Flavonoider – hittade i färgglada frukter och grönsaker som blåbär, jordgubbar, tomater, sötpotatis och paprika – prisas för sin antihistamin och anti-inflammation atoriska egenskaper.

Gurkmeja, vitlök, lök, honung, fiskolja och livsmedel rika på C-vitamin kan hjälpa till att blockera histaminer och minska allergisymptom.

hay fever

Ögonen har det

Solglasögon hjälper till att stoppa pollen från att komma in i dina ögon (med den extra bonusen att de skyddar dina tittare från hårt solljus).

Om du vanligtvis använder kontaktlinser rekommenderar experter att du byter till receptbelagda glasögon på dagar då pollenantalet är särskilt högt.

Om du absolut måste bära kontakter är engångsartiklar att föredra och prata med din optiker om smörjning av ögondroppar. Att minska tiden du bär kontakter kan också hjälpa.

Skölj ögonen regelbundet med kallt vatten för att spola bort pollen.

Weather watch

Att veta vad som finns i butik kan hjälpa dig att planera dina aktiviteter. Kontrollera det dagliga pollentalet och prognosen så att du vet om det är en hög pollendag.

Håll dig inomhus om du kan under blåsiga dagar, och undvik att gå ut under eller strax efter åskväder.

Trädgårdsvarianter

Om du är en ivrig grön tumme, kommer du att längta efter att komma in i trädgården på våren.

Men för att slippa bokstavligen klåda, bör du välja växter som säljs som “fågelattraherande”, som pollineras av fåglar eller insekter.

Undvik vindpollinerande växter som släpper ut frön i luften, eftersom dessa kan utlösa allergiska reaktioner. Astma Australia rekommenderar också att du använder gräs med låg pollenhalt för din gräsmatta.

hay fever

Näsan vet

Allergener som orsakar hösnuva andas in genom näsan.

Vissa drabbade svär vid att dutta en liten mängd kokosnötsolja eller vaselin på insidan av näsborrarna för att förhindra att pollen kommer in i näsgångarna.

Mediciner

Receptfria antihistaminläkemedel förblir en populär hösnuvafix av en anledning.

De fungerar snabbt, håller länge och har stadigt förbättrats genom åren

De finns också i en mängd olika formuleringar, från tabletter till vätskor och nässprayer.

Ditt nödpaket för vårens hösnuva

Om du lider av hösnuva sporadiskt är det en bra idé att ha med dig ett litet hösnuvapaket i väskan om du får en plötslig attack .

Packa några av dina vanliga antihistaminer, en ögondroppe för engångsbruk och en förpackning vävnad es – och gå ut och umgås!

Det här inlägget kommer till dig av hay feverZyrtec

hay fever. Läs alltid etiketten. Använd endast enligt anvisningarna. Om symtomen kvarstår kontakta din läkare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *