Saturday, November 26
Shadow

Hur Äter man Granatäpple? Såhär gör Du!

Granatäpple är en frisk, fräsch, och uppskattad frukt som uppskattas runtom i hela världen.

Inuti den tjockhudade frukten finns cirka 600 ätbara frön som kan avnjutas råa eller bearbetas till en juice.

Att ta bort frön från granatäpple kan vara en utmaning, men att känna till rätt teknik kan göra processen lätt.

Den här artikeln förklarar hur man enkelt tar bort frön från granatäpplen och erbjuder förslag på hur man kan integrera dem i din kost.

Hur man äter ett granatäpple

Utmaningen som många upplever med granatäpple är hur man öppnar och tar bort fröna. Vissa människor undrar om man kan äta frön från granatäpplen och svaret är ja!

Hur man skär ett granatäpple

Granatäpplejuice ger fläckar och därför vill du inte förstöra fröna medan du tar bort dem. Vissa människor skär dem i mitten och använder en träsked för att plocka arilen ur granatäpplet. Även om metoden fungerar är den inte så effektiv. Det kan bli ganska rörigt och många frön kan gå sönder. Särskilt om de är mogna och saftiga.

Nedan är en steg-för-steg guide om hur man äter ett granatäpple och effektivt öppnar dem.

Metod för att öppna ett granatäpple

Skär en tunn skiva på granatäpplets botten:
Skär med en skarp kniv 1/4-tum av granatäpplets stamände och lägg granatäpplesnittet nedåt på skärbrädan för att stabilisera det. Granatäpplets blommande ände som ser ut som en krona ska vara på toppen.

Skär av och ta bort granatäpplets krona:
Använd en kniv för att skära en cirkel, i en låg vinkel, runt granatäpplets krona och skär bort den.

Gör grunda, vertikala snitt på granatäpplets utsida:
Lägg märke till de små inbuktningarna längs utsidan av granatäpplet. Använd din kniv för att skära längs dessa inbuktningar, bara genom den röda delen av granatäpplehuden, från topp till botten.

Du bör göra cirka 6 snitt. Om du inte kan känna inbuktningarna, oroa dig inte för det, gör bara flera mjuka nedskärningar (inte så djupa att du skär sönder fröna under) från topp till botten runt granatäpplet.

Öppna granatäpplet:
Använd fingrarna för att försiktigt bända upp granatäpplet. Det bör öppnas lätt och presentera fröna. Fortsätt att öppna sektionerna, om du har gjort 6 snitt kan du bända 6 sektioner. Det hjälper till att arbeta nära eller över en stor skål, så att lösa frön hamner i skålen när du öppnar frukten.
Bänd bort fröna från skalet och membran:
Arbeta över en skål och använd fingrarna för att bända bort fröna från skalet och membranen. Om du vill kan du fylla skålen delvis med vatten. Fröna kommer att sjunka till botten av vattnet medan bitar av membran flyter till toppen, vilket gör det lättare att separera membranen från fröna.
Om du är orolig för att färga din bänkskiva kan du bända upp granatäpplet och ta bort fröna under vatten, men du behöver inte göra det om inget av fröna har skurits i.
Kom ihåg att vara försiktig med var du äter dem. Frön som mosas kommer att orsaka fläckar. Ät omedelbart eller förvara kyld i en lufttät behållare i 3-4 dagar.

Hur man gör juice av granatäpplefrön

Om du vill göra juice av fröna, mixa en kopp åt gången i en mixer, precis tillräckligt för att bryta frön och pressa saften genom en fin sikt.
Observera att om du överblandar i mixern kommer du att blanda i den mer bittra kärnan. Mixa bara några gånger och sil. Tillsätt socker till önskad sötma. 2 stora granatäpplen ger i allmänhet 1 kopp juice.
Observera att granatäpplen är mycket sura och reagerar med metaller som aluminium.

Hur man fryser granatäpplefrön

När du har tagit bort fröna från granatäpplet, se till att fröna är torra.
Ordna dem i ett lager på en bakplåt fodrat med bakplåtspapper.
Placera i frysen i 2 timmar eller tills dem är frusna. När de är frysta, lägg dem i en fryspåse eller behållare och förvara dem i frysen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *