Monday, April 22
Shadow

Hur du Inreder en Restaurang för ett mysigt utrymme

Din mat, även om det är restaurangens huvudattraktion, är inte det enda som kan hjälpa dig att sälja mer och få återkommande kunder till din restaurang.

Sättet du designar, dekorerar, och inreder din restaurang kommer också att ha stor påverkan på hur populär din restaurang är och om kunder vill återkomma.

Vikten av inredning av restauranger är obestridlig. Allt från väggfärg till belysning, till möbler, och mycket mer. För att jämföra och hitta de bästa möblerna och tillbehören kan du använda favi som är en sökmotor för möbler och inredning.

Kunder är överens om att inredning är en av faktorerna som påverkar deras nöjdhet mest med en restaurang. Nedan går vi igenom ett par restaurangdesigntips som du kan implementera för att locka fler kunder och säkerställa deras lojalitet.

1. Bestäm konceptet, stilen och temat först

Om du precis ska starta din restaurang, börja från grunden, ta fram ett koncept, och arbeta dig fram till dekorationen. Om ditt koncept är att skapa en traditionell italiensk restaurang kommer troligen designen och dess inredning att innehålla röd- och vitrutiga dukar och rustika väggar. Däremot kan designkoncept för kinesiska restauranger betona enkelhet, minimalism och exotiska accenter.

Kafédesignkoncept kan sträcka sig från klassiskt till hipster eller kan ha ett unikt och distinkt tema. Det finns så många restauranginredningsteman att välja mellan men det viktiga är att du innan du börjar definierar ett som du känner dig nöjd med. Kom ihåg att bestämma vad du vill att din restaurang eller café ska vara innan du börjar planera designen.

2. Skapa en iögonfallande entré

Om du förlitar dig på gångtrafik från folk som passerar utanför din restaurang som din främsta kundkrets måste du locka in dem på ett bra sätt. Och vilket bättre sätt att göra det än med en unik design av restaurangens fasad och ytterdörr? En vacker entré sätter tonen för resten av din restaurang och ger dina besökare en uppfattning om vad de kan förvänta sig.

Få din restaurangs entré att sticka ut genom att använda dessa restaurangfasaddesignidéer:

  • Neonskylt med namnet på din restaurang
  • Väggmålning runt entrén
  • Välj färger klokt

Färger är extremt effektiva för att förmedla olika känslor.

De bästa färgerna för restaurangväggar är nyanser av rött, brunt, grönt, orange, gult, blått och lila. Dessa kan verka som alla färger, men det är avgörande hur du använder dem och i vilken kombination.

En mysig restaurangdesign skulle dra nytta av varma jordtoner som bruna eller djupröda. Du vill uppmuntra dina kunder att koppla av, stanna så mycket de vill och beställa aptitretare, desserter och en extra drink.

När det kommer till liten eller mycket liten restauranglokal, använd vitt för att få platsen att kännas större.

3. Fokusera på din restaurangdesignlayout

Utformningen av en restaurang är grundläggande, inte bara ur designsynpunkt utan också ur praktisk synvinkel. Du vill få ut det mesta av utrymmet du har, speciellt med en liten restauranglayout. Så låt oss börja med restaurangens sittplatser. Ställ dig själv dessa frågor:

  • Vill du skapa en mysig atmosfär genom att ställa borden tätt mot varandra, eller vill du att restaurangen ska se rymligare ut
  • Har du en bar där du kan lägga till några extra sittplatser?
  • Kommer atmosfären att vara sofistikerad och privat eller gemensam och livlig?
  • Kommer du ha uteservering?
  • Planerar du att hålla stora fester och arrangemang som födelsedagar eller kontorsfiranden?
  • Kommer du att behöva ett väntrum eller erbjuda avhämtning?

Till restaurangens kökslayoutdesign handlar det om att maximera effektiviteten. Arbetsflödet ska fungera som en väloljad maskin. Vanligtvis sker allt detta bakom kulisserna, men på senare tid har det öppna restaurangköket blivit mer populärt. Om du vill visa dina kunder hur deras mat görs, vilket kan vara ett unikt restaurangkoncept i sig, prova det.

Om din restaurang också har en bar, men du vill att fokus ska ligga på maten, tänk på en enkel barlayout som inte kommer att distrahera från den faktiska restaurangen. Helst ska baren bara vara ett väntrum där kunderna kan ta en drink innan maten är klar.

4. Använd ljus för att skapa en atmosfär

En av de viktigaste frågorna att ställa när du designar en restaurang är hur du planerar att lysa upp den. Ljus kan skapa stämningen på ett sätt som inget annat kan. När du gör inredning för en restaurang vars mål är att ta emot så många kunder som möjligt per dag, överväg röd belysning. Det fungerar genom att göra oss hungriga och uppmuntrar oss att äta.

Om du vill skapa en romantisk atmosfär är det en inspirerande idé om restauranginredning att lägga till ljus för diffus belysning. En liten restaurang kan dra nytta av svagt ljus för att bidra till den avslappnade och intima atmosfären. Experimentera med belysning för att komma tillbaka till restaurangdesignens grunder.

5. Använd musik för att göra skillnad

En restaurang handlar inte bara om vad vi ser och luktar, utan också om vad vi hör. När du lär dig att designa en restaurang, fundera över hur du kan locka kunder genom ljud. Först och främst, om du ska spela musik, spela den i bakgrunden för att inte störa kunderna. För det andra, välj musik enligt den typ av restaurang du har och dess koncept och tema.

Ett sista tips till dig: spela musik i badrummet också. Människor kommer att känna sig mer bekväma så här än omgivna av tystnad.

6. Eliminera problemområden

Ett av de mest avgörande restaurangdesigntipsen för att få saker att fungera smidigt är att bli av med alla problemområden. Vad betyder ett problemområde i restaurangbyggnadsdesign? En plats där kunderna inte gillar att sitta, till exempel nära badrummet, köket eller ytterdörren.

När du designar restauranginredningen, sätt dig själv i dina kunders sits. Testa att sitta vid varje bord för att se om det är något som stör dig, som att du inte har tillräckligt med benutrymme eller att du får kall luft som blåser på dig. Försök att lösa dessa problem genom att arrangera om möblerna eller lägga till en skiljevägg för att dölja något som dina kunder inte skulle vilja se. Små saker kan ha stor påverkan på en kunds upplevelse i din restaurang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *