Monday, April 22
Shadow

Hur Förvarar man Honung?

Honungsförvaring: En av de bästa sakerna med honung är att den inte blir dålig snabbt, och därför har lång hålbarhet.

Men du måste förvara den ordentligt så att den behåller sin underbara struktur och smak.

När du förvarar honung i vanliga glasburkar kan det hålla sig färskt i ungefär två år i ditt skafferi eller skåp.

Kortvarig lagring

Det bästa sättet att förvara honung är i burkar eller behållare vid svala rumstemperaturer.

Det finns inget behov av att lägga det i kylskåpet och honung är verkligen lättare att använda när den inte har kylts. Temperaturer som varierar mellan 10-21 grader kommer att hålla din honung fräsch. Förvara den aldrig nära din spis eller ugn.

Extrema temperaturförändringar kan få honung att ändra färg och tappa en del av sin smak.

Honung bör också hållas borta från solljus.

Köksskåp eller skafferi fungerar bra för förvaring av honung. Se bara till att ditt skafferi eller skåp inte är för nära värmen. Ännu bättre, lägg det i ett skåp som inte öppnas så ofta.

Glasburkar är perfekta för att förvara din honung.

Se alltid till att burkarna är täta eftersom honung kan absorbera lukt och fukt när den utsätts för luft. Bakterier växer inte lätt i honung eftersom den innehåller mycket lite vatten, men felaktigt förseglade behållare kan göra att den förstörs.

Det är inte en bra idé att förvara din honung i icke-livsmedelsbehållare eller metallbehållare eftersom de kan få honung att oxidera.

Plastbehållare som inte är livsmedel kan läcka ut skadliga kemikalier i honungen som kan orsaka hälsoproblem.

Långvarig lagring

När honung blir äldre kan den stelna och kristalliseras.

Denna process är naturlig och kan ske mellan allt från tre till sex månader efter att du öppnat behållaren. Om detta inte händer kanske du inte har naturlig honung.

Det blir också mörkare med åldern vilket kan förändra smaken. Du kan märka betydande förändringar på mindre än ett år.

Frysning kan stoppa dessa oönskade förändringar. Om du inte planerar att använda din honung på ett par månader eller längre, bör du fundera på att frysa den. Se bara till att du lägger den i en behållare som har extra utrymme, för honung expanderar när den fryser.

Du kan förvara den i frysen i ett par år.

Detta är ett enkelt sätt att bevara den naturliga godheten hos din honung.

Det är bäst att tina honung vid rumstemperatur (i tätt tillslutna behållare) när du är redo att använda den.

Behållare

Det är viktigt att förvara din honung i lufttäta behållare: Detta är viktigt eftersom det hjälper till att skydda honungens vatteninnehåll. Om vatten får avdunsta och vattnet därmed extraheras från honungen kommer det att kristallisera snabbare. Om du tillåter vatten att tränga in i honungen kan det resultera i jäsning. Honung jäser inte om dess vattenhalt är under 17,1%. För långvarig förvaring av din honung, se till att den är förseglad i lufttäta behållare.

För bästa lagringsstabilitetsförvaring i glasburkar

Vissa plastbehållare gör det fortfarande möjligt för honungen att tappa vatteninnehåll eller kan ta bort kemikalier i din honung. För bästa förvaring i plast, använd HDPE-plast. Behållare i rostfritt stål är också godkända för långvarig bulklagring. Undvik alla metaller som inte är rostfria eftersom korrosion kommer att förorena din honung.

Temperatur

Honung ska aldrig förvaras vid temperaturer över 37 grader. Skada på honung är kumulativ, så det är viktigt att hålla din honung varm, särskilt under långa perioder. Skadorna hänför sig till smak såväl som andra hälsofördelar.

Det är viktigt att hålla din honung från stora värmeförändringar eftersom drastiska förändringar kan ha en dramatisk inverkan på kvaliteten på din honung.

Plats

Vissa kommer att förvara sin honung i frysar, andra i källare. Så länge din honung förvaras i lufttäta behållare och svala torra platser kommer din honung att uppnå maximal hållbarhet.

Det är viktigt att notera att dessa riktlinjer är för långvarig förvaring av honung.

Det är helt okej att förvara en behållare honung som används vid rumstemperatur i ditt skåp eller på ditt bord. Så länge du begränsar förmågan för vatten att tränga in i behållaren och honungen inte lagras i en fuktig miljö bör din honung vara bra så länge det tar dig att äta den.

Använd följande riktlinjer för omedelbar användning

Se till att smulor och främmande skräp inte får stanna kvar i honungen när du lägger undan den. Dessa främmande föremål tillåter bakterier och mögel att växa som inte kunde göra det utan deras närvaro.

Se till att locket är tätt och att vatten inte kommer in i behållaren.

Förvara i en ren glasburk om möjligt för att minska risken för kontaminering med kemikalier i plast och metall.

Aldrig mikrovågsugn. Mikrovågsugn skadar honungen. Mjuka honung med ett vattenbad på spisen eller i ugnen vid den lägsta temperaturen i 10 min. Lite åt gången.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *