Shadow

Hur Länge Håller Nötter? Här är Svaret!

Nötter är rika på protein hälsosamma fetter och har breda användningsområden för både bakverk och matlagning.

Men om nötter inte lagras ordentligt, kan de härskna snabbt. Låt oss gå igenom hur nötter ska lagras, så att du inte går till spillo, och även hur länge de håller.

Så lagrar du nötter

Nötter kan lagras i eller utanför skalet. De håller längre om du lagrar dem i skalet, men de blir lättare att ta tag i och använda dem om du skalar dem först. Så det är en fråga om personlig preferens. Hur som helst är det viktigt att förvara dina nötter i en lufttät behållare så att de bibehåller rätt fuktnivå. Även en fryspåse av plast kommer att göra jobbet.

För att bevara kvaliteten på dina nötter, håll dem borta från lök och andra livsmedel med hög lukt. De brukar ta på sig lukten av saker runt omkring dem. Förvara skalade nötter i rumstemperatur i upp till tre månader. Förvara skalade eller oskalade nötter i kylen i upp till sex månader, eller i frysen i ett år eller mer. Märk dina paket med nötter med datumet då de förvarades, så att du vet vilka du ska använda först.

Om dina nötter börjar smaka gamla, rosta dem bara i en 350 graders ugn i 10 minuter. Det kommer att ge tillbaka deras smak. Förvänta dig dock inte att det förbättrar riktigt dåligt nötter. När oljorna i nötterna blir dåliga finns det ingen lösning. Men så länge du följer dessa lagringstips borde det inte vara ett problem.

Ett ord om kastanjer

Kastanjer är inte lika hyllstabila som andra nötsorter och måste hanteras annorlunda. De behöver inte torkas, men de behöver frysas.

Inte alla nötter är lika.

Alla nötter har en hållbarhet, vilket lätt bestäms av “bäst före” -datum. Tänk på att med de flesta nötter kan du ge dig själv en extra veckas utrymme utöver det bästa datumet.

Faktorer som påverkar hållbarhet är typen av nötter, dess oljeinnehåll och hur dessa nötter lagras. Naturligtvis håller nötterna under en kortare tid om de inte lagras ordentligt.

Inte alla nötter håller lika länge. Pistaschnötter håller relativt kort jämfört med många andra nötter.

Riktlinjer för lagring av nötter:

Öppnade paket kommer att hålla kortare, och åter igen beroende på sort. Du bör vanligtvis konsumera en öppen förpackning med nötter inom en till två veckor. Kom ihåg att mandlar håller längst.

Som nämnt kommer nötter med skalen intakt i allmänhet att vara längre än de som redan var skalade

Hela nötter håller alltid längre än hackade nötter. Precis som med förpacknings- och skalregeln har detta att göra med syrexponering som minskar hållbarheten.

Pekannötter, jordnötter och valnötter är mer benägna att snabbt förstöras. Cashewnötter och mandlar är minst benägna att bli dåliga. Se även riktlinjer för förvaring av nötter på EatByDate.com.

Förvaring av nötter för att förlänga hållbarheten

Förvara dem i kylen för att förlänga hållbarheten för de flesta nötter. Detta gäller särskilt valnötter, pekannötter och cashewnötter. Dessa tre nötter kan snabbt bli dåliga i varma miljöer.

Förvara dina nötter i tätt tillslutna behållare för att hålla bort fukt och andra föroreningar. Burkar med skruvlock är bra. Denna tätning ger extra skydd mot lukt som läcker in i muttrarna. Detta fungerar särskilt bra för valnötter och pekannötter.

Glasburkar är ett utmärkt alternativ för långvarig nötförvaring i ditt skafferi eller källare.

Eftersom öppna förpackningar med nötter håller kortare tid, om du köper en stor påse, försegla dem i mindre portioner och håll dem kalla. Kom ihåg att markera behållaren med det datum då de köptes. Detta kommer att vara särskilt användbart för dina livsmedelssatser och

De mest känsliga och snabbaste utgångna nötterna är tall och pistasch. Om du inte hittar ett datum på ditt paket kan du förvänta dig att de flesta skalade sorterna håller i cirka 2 år i skafferiet och 3 år i kylen.

För öppnade paket är det bäst att lukta innan servering, du vill inte att dina nötter ska vara dåliga när de konsumeras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *