Wednesday, July 6
Shadow

Hur man beräknar TDEE för viktminskning?

Din TDEE beräknas genom att multiplicera antalet kalorier som krävs för att slutföra dessa åtgärder med din BMR. Du kommer att behålla din nuvarande vikt om din kaloriförbrukning är lika med din TDEE.

Du kommer att gå ner i vikt om ditt kaloriintag är mindre än din TDEE. Om du är ärlig om din träningsnivå bör dina kalori uppskattningar ligga inom 10 %. Om en person behöver cirka 2 300 kalorier per dag kan uppskattningen vara fel med cirka 230 kalorier. Detta kommer att vara lika med 7 000 kalorier per månad. Men för att uppskatta mest exakt kan du använda den kostnadsfria TDEE calculator.

Antalet kalorier som din kropp förbränner medan du utför sina uppgifter och fysiska rörelser, såsom träning och vanliga dagliga aktiviteter, kallas TDEE. Att beräkna din TDEE hjälper dig att räkna ut hur många kalorier du behöver äta för att hålla samma vikt, gå ner i vikt eller gå upp i vikt. En enkel tumregel för viktminskning är att dra av 500 kalorier från ditt dagliga kalori mål för underhåll, eller TDEE. En TDEE calculator för viktminskning kommer att utföra denna funktion för att beräkna din TDEE mer effektivt.

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du kan beräkna din TDEE om ditt mål är att gå ner i vikt.

Låt oss ta en titt!

Vad är TDEE?

TDEE, i sann mening är en matematisk beräkning av kalorier du förbränner eller får på en dag. Det har ett starkt samband med din vikt, längd, ålder och aktivitetsnivå. Det är bra för dig att använda din TDEE för att bestämma förhållandet mellan kalorier du bör behöva äta på en dag för att gå ner, öka eller behålla din vikt.

Till exempel, om du är 36 år gammal, är din längd cirka 6’1 inches, och din vikt är 195 pounds som du även beräknar med hjälp av gratis online viktminskning kaloriräknare. Du har för vana att lyfta vikter i 5 timmar och träna konstant i 3 timmar varje vecka. Din TDEE kommer att vara cirka 2 800 kalorier. Du kan kontrollera detta med hjälp av TDEE calculator.

Teorin om TDEE har ett nära samband med energibalans, vilket är sambandet mellan mängden energi (kalorier) du ger din kropp och mängden energi den förbrukar.

Om du äter 2 800 kalorier om dagen under en vecka eller mer betyder det att du konsumerar och förbränner samma mängd energi. På detta sätt avgör TDEE calculator om du kommer gå upp eller ner i vikt.

Vad är BMR?

Det är faktiskt antalet kalorier som din kropp använder för att reglera din kroppsfunktion på en daglig basis. I huvudsak är det antalet kalorier du kommer att bränna om du vilar i 24 timmar.

För att beräkna din BMR krävs ditt kön, vikt, längd och ålder. Din BMR hjälper dig att beräkna TDEE, vilket hjälper dig att planera en diet som hjälper dig att gå ner i vikt.

Detta tar oss till den viktigaste skillnaden mellan BMR och TDEE. Eftersom BMR är en av din TDEE:s komponenter, kommer det alltid att vara i färre mängder än din TDEE och kan enkelt bestämmas med hjälp av en TDEE calculator. Som ett resultat skulle din BMR vara cirka 70 % av din TDEE.

Gå ner i vikt med TDEE:

När du hör om regeln “If It Fits Your Macros” beror det helt på din inställning till grunderna i TDEE. Du använder ofta en TDEE calculator för viktminskning för att sätta dina mål för att gå ner i vikt men du uppmärksammar inte behovet av att det är viktigt att veta vad TDEE faktiskt är. Under 2019 fick detta ämne världens uppmärksamhet eftersom det är viktigt att intressera sig för makron, makronäringsämnen och hur de passar in i makrovärlden, samt varför de är så viktiga för din viktminskningsmetod resa.

Kalkylatorn för total daglig energiförbrukning talar om för dig vilka kalorier din kropp behöver för att gå ner i vikt. Så du bör också behöva utveckla ett intresse för att veta om TDEE, detta kommer att vara till hjälp i din viktminskningsresa.

Gå ner i vikt med BMR & TDEE:

För att gå ner i vikt fokuserar du bara på att äta mindre utan att veta resultatet och hur allvarligt det skulle påverka din hälsa på ett negativt sätt. Att minska kaloriintaget för mycket, även känd som “crashdiet”, är ett av de vanligaste misstagen du gör när du startar en plan för att gå ner i vikt. Detta innebär vanligtvis att minska kalorierna till 70 % eller mindre av TDEE eller bibehålla ett kaloriunderskott på 30 % eller mer.

Även om detta kan resultera i snabb viktminskning på kort sikt, leder det ofta till intensiv hunger och viktökning på lång sikt. Allt du behöver för att beräkna din TDEE ordentligt innan du börjar med någon diet plan. TDEE calculator bestämmer din kropps krav så att det är lätt för dig att använda färre kalorier utan några skadliga effekter på din hälsa. Å andra sidan föreslår vissa fitness experter en “slow-cutting”-metod, där du använder ett litet kaloriunderskott och ett avslappnat träningspass hjälper till att bränna fett under lång tid.

Minskad muskelförlust, roligare träningspass och mindre hunger och cravings har alla fördelar, men de har ett pris. Särskilt långsam skärning är extremt långsam, vilket kan vara nedslående och öka risken att ramla av hjulet. Det kräver också strikt kalorikontroll, vilket du tycker är irriterande och ohållbart.

Fotnoter:

Som du vet informerar din BMR dig om hur många kalorier du behöver varje dag, och din TDEE beräknas genom att multiplicera den mängden med hur många kalorier du förbränner varje dag under normal aktivitet och träning. Om du konsekvent konsumerar färre kalorier än vad din kropp behöver, kommer du gå ner i vikt med tiden, trots att din TDEE kommer att minska när du går ner i vikt. Så TDEE är statistiken du använder för att ta reda på hur du ändrar makron eller kalorier för att uppnå dina kroppssammansättning mål. Och TDEE calculator hjälper dig att nå ditt drömmål att få en idealisk kroppsvikt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *