Wednesday, July 6
Shadow

Stökigt i köket efter matlagning? 5 enkla städtips

Har du någonsin stirrat på ditt kök efter en måltid och undrat vem som kunde ha gjort en sådan röra? Det har vi också. Att diska kan vara den minst roliga delen av matlagningen hemma och tar ofta längst tid. Även om städning medan du lagar mat kan låta som en smart strategi, är det inte riktigt realistiskt när det är lite stillestånd under matlagningen. För att inte tala om, multitasking kan leda till sina egna problem, inklusive en bränd middag.

Nästa gång du inte tror på din röra efter måltiden, vet du åtminstone var du ska börja. Vi har skisserat en process i fem steg som hjälper dig att rengöra ditt kök snabbt och effektivt så att du kan gå därifrån med gott humör – och med ett blankt blad till din nästa måltid.

Steg 1: Lägg undan all mat och ingredienser

Inget avbryter rengöringsflödet efter måltid som att behöva stoppa allt för att hitta ett lock till den behållaren eller komma på vad man ska göra med kycklingbenen. För att fokusera på disken är det bäst att först få allt du inte ska tvätta ur vägen. Förvara bort rester, släng eventuella matrester och ställ tillbaka skafferiets ingredienser där de hör hemma. Det här är också ett bra tillfälle att hitta din favoritspellista och höja volymen (det gör processen roligare för varje gång).

Steg 2: Tvätta redskap, tallrikar och skålar

Fyll en ren medelstor skål med varmt tvålvatten och placera den i diskhon. Du vill hålla diskbänken ren för skräp att ta sig till sophanteringen och så att du inte behöver fiska efter något i grumligt vatten. Börja med bestick och husgeråd (exklusive köksknivar), doppa dem i det varma vattnet, skrubba efter behov och ladda dem i din diskmaskin eller skölj och lägg dem på ett torkställ. Upprepa detta med tallrikar och skålar.

Steg 3: Tvätta kastruller och kastruller

Lägg en diskhandduk eller två på bänken. Placera din gryta, stekpanna, ugnsform eller plåt i diskhon och häll i det varma tvålvattnet från skålen, eller dela det vattnet mellan andra kärl om du använde mer än en. Om något behöver blötläggas, fyll det med varmt tvålvatten, placera det ur vägen (som på din spishäll) och återgå till det senare. Skrubba och skölj, se till att rengöra botten och utsidan av dina kastruller och kastruller, lägg sedan upp och ner på diskhanddukarna.

Steg 4: Tvätta dina knivar och skärbräda

Att spara dina köksknivar till sist kan förhindra en oavsiktlig skada och hindra dem från att hamna i diskmaskinen eller under andra föremål i din torkställning där de kan skadas. Tvätta knivarna för hand under varmt rinnande vatten. Nu är det också dags att rengöra skärbrädan. Ställ brädan upprätt mot din backsplash så att den kan torka ordentligt, vilket hjälper till att förhindra mögel.

Steg 5: Lägg undan kärl och torka av ytor

Använd diskhandduken som ditt kokkärl har torkat på för att torka av det och alla andra kastruller och stekpannor. Lägg undan dessa kärl och använd sedan samma diskhandduk för att snabbt torka av disken, spishällen och området runt diskbänken. Att rensa diskar kan tyckas vara ett onödigt steg, men ditt framtida jag kommer att tacka dig nästa gång du går in i ditt rena kök. Häng handduken på tork, starta diskmaskinen om det behövs och gå tillbaka till kvällen.

Om du ändå inte orkar att ta tag i städet själv kan du kontakta “Ishine.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *