Monday, April 22
Shadow

Kan du äta Sugar Snap Peas råa? – Foodtrotter.com

I den här artikeln kommer vi att svara på frågan “Kan du äta sockerärter råa?” och diskutera dess hälsofördelar?

Kan du äta sugar snappeas råa?

Ja, du kan äta sugar snappeas råa. Sugar snaps kan ätas råa. Råsockerärter är söta, krispiga och saftiga, därför föredrar de flesta att äta dem råa när de fortfarande är färska. Dessutom garanterar att äta färska sockerärter att alla viktiga näringsämnen bevaras. De flesta njuter av råsockerärter som mellanmål.

Raw Sugar Snap Peas: How to Cook Them

Sugar snappeas i deras råa tillstånd behöver inte vara ointressant! Råsockerärter kan ätas och avnjutas på en mängd olika sätt. Sugar snappeas kan ätas råa. Du kan också äta de råa ärtorna med dips eller lägga till dem i en sallad.

Efter att ha klippt av stjälken i slutet av pod, konsumera resten av den. Eftersom stjälkarna på vissa sockerärtor är mjuka kan du äta dem också. Råsockerärter kan också skäras i små bitar, läggas till sallader eller skivas och ätas med dips.

Raw Sugar Snap Peas: Vilka är hälsofördelarna?

Raw sugar snappeas rekommenderas av de flesta läkare och dietister. Detta beror på att råsockerärter innehåller mycket fibrer, vitamin C, vitamin K, fosfor och magnesium, som alla är nödvändiga mineraler för kroppen.

Fiber är en viktig ingrediens som hjälper till med matsmältningen. Dessutom håller fibern i råsockerärter dig mättare längre, hjälper dig att hålla en hälsosam vikt och minskar risken för livsstilssjukdomar som fetma och högt blodtryck. Fiber hjälper också till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Råsockerärter är en bra källa till vitamin K, som hjälper till att stärka benen . Detta vitamin är också viktigt för blodets koagulation. Det hjälper till att bilda protein C och protein K, som verkar tillsammans för att koagulera blod och förhindra överdriven blödning efter skador.

C-vitamin hjälper kroppens vävnader att utvecklas och läka samtidigt som det stärker immunförsvaret. Fosforet i råsocker ärter hjälper till att filtrera avfall i njurarna och hjälper till att läka kroppsvävnader. Magnesium, som finns i råa ärtor, hjälper till att reglera blodtryck, neuronfunktion och blodsockernivåer.

Järn ingår också i denna delikatess, som hjälper till vid produktionen av blodkroppar. Som ett resultat av att regelbundet äta råsockerärter ökar järnnivåerna i kroppen och hjälper till att förebygga sjukdomar som anemi.

Råsockerärter är också en bra källa till betakaroten , en antioxidant som hjälper kroppen att bekämpa cancer och andra åkommor.

Vad är Raw Sugar Snap Peas hälsofördelar för kvinnor?

The kvinnlig kropp är mycket komplicerad, och det kräver särskild uppmärksamhet för att säkerställa att den fungerar korrekt. Kvinnor, till exempel, har en månatlig menstruationscykel och bär graviditeter i nio månader. Dessa och andra faktorer kräver att kvinnor är försiktiga när det kommer till deras val av mat.

Råsockerärter innehåller mycket folsyra, som är nödvändigt för graviditet, samt vitamin K, som främjar hälsosamma menstruationsblödningar och bibehåller en hälsosam kroppsvikt.

Kvinnor uppmuntras att få i sig så mycket folsyra som möjligt när du är gravid. Detta beror på att folsyra hjälper till att bilda nervröret hos det utvecklande barnet. Underlåtenhet att ta folsyra kan resultera i allvarliga förlossningsförsämringar som hjärn- och ryggmärgsskador, samt död under vissa omständigheter.

Sockerärter är en bra källa till folsyra och bör ingå i gravida kvinnors kostvanor. Vitamin K hjälper också till vid bildandet av ett barns ben. Vitamin K hjälper också till med blodkoagulation, vilket hjälper till att minska överdriven blödning under menstruationen. Hållbarheten för Sugar Snap Peas?

Sugar snappeas måste ätas okokta medan de fortfarande är färska. Som ett resultat måste du behålla dem på lämpligt sätt. Kylning och frysning är utmärkta metoder för att bevara färskheten hos sockerärter.

Kylning

Sugar snappeas kan förvaras färska i upp till fyra dagar i kylen. Sockerärter håller sig fräscha i fyra dagar samtidigt som de bevarar sin söta smak och krispighet, så att de kan ätas råa.

För att lagra sockerärter i kylen, lägg dem i en lufttät plastpåse. Det är också en bra idé att undvika att rengöra dem innan de förvaras, eftersom det kommer att skada dem.

Fryser

Sockerärter, särskilt när de äts färska, är ett näringsrikt mellanmål. De är dock bara i säsong i några veckor. Som ett resultat bör du överväga att frysa dem för att kunna njuta av dem månader efter säsongens slut.

Frys dock inte bara in råsockerärtorna, eftersom det gör dem slemmiga och missfärgade, vilket gör dem olämpliga för mat. Blanchera dem istället innan du lägger dem i frysen.

Är det säkert att äta Raw Sugar Snap Peas?

Även om råsockerärter är läckra, kan de vara skadliga under vissa omständigheter. Förbrukning av färska sockerärter i överskott ökar fibernivåerna i kroppen. Extra fibrer är svåra att bryta ner, vilket resulterar i uppblåsthet och magsmärtor.

Dessutom innehåller råsockerärter FODMAP; överdriven konsumtion höjer alltså FODMAP-nivåerna i kroppen, vilket orsakar irritabel tarm (IBS).

Kortkedjiga kolhydrater som kallas fermenterbar oligo -di-mononossacharider och polyoler (FODMAP) absorberas dåligt av tunntarmen, vilket orsakar uppblåsthet. De har också en osmotisk effekt, vilket gör att mer vätska dras in i tjocktarmen, vilket förändrar sammandragningen av tarmmusklerna och orsakar tarmbesvär.

För att lära dig mer om att äta sockerärter klicka här

Slutsats

I den här artikeln svarade vi på frågan “Kan du äta sugar snap ärter råa?” och vi diskuterade dess hälsofördelar?

Referens

Kan du äta sockerärter råa?