Tuesday, March 2
Shadow

Kan Man Äta Bacon som Blivit Brunt?

Hur vet man om bacon är dåligt? Kan man äta bakom som blivit brunt? Det finns flera enkla sätt att ta reda på om bacon har blivit dålig.

Bacon är en av de mest populära köttprodukterna i hela världen. Men om det inte lagras ordentligt kommer bacon att förstöras inom sju dagar efter säljdatum.

Din bacon är fortfarande säker om den fortfarande har sin naturliga rosa färg med fettet som vitt eller gult. Färskt bacon ska vara rosa eller rödaktigt med vita ränder av fett. Det borde se ljust ut. Om du ser att färgerna börjar bli tråkiga, eller växlar till gråaktiga, brunaktiga eller till och med utvecklar en grön nyans, är köttet dåligt och bör inte konsumeras.

Om din bacon har blivit brun eller grå med en nyans av grönt eller blått har den redan förstörts. För mycket exponering för luft orsakar en kemisk reaktion på köttet som leder till färgförändring.

Färskt bacon kommer alltid att ha sin naturliga köttiga lukt. Din bacon är dålig om den luktar sur, fiskig, ruttnande eller bara riktigt obehaglig. Bakterietillväxt och härskhet kan få bacon att lukta otäckt.

Bra bacon är mjukt, friskt och fuktigt. Dåligt bacon känns slemmigt vid beröring och har en klibbig glans runt. Mjölksyrabakterier orsakar slembildning på kött.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *