Sunday, April 18
Shadow

Kan man Äta Kött som Blivit Grönt?

Rått kött kan gå igenom mer än en färgförändring efter förpackningen och före tillagningen. Detta beror på närvaron av proteiner i rött kött som kallas myoglobin.

Röda, lila och iriserande gröna färskiftningar är alla naturligt förekommande pigment på grund av det råa köttets föreningar. Förekomsten av gråa eller brunaktiga färger kan indikera förstörelse eller ofarlig frysbränna, beroende på andra faktorer som hur köttet lagrades.

Kan man äta kött som blivit grön?

Om du ännu inte ser en film på din biff, men den har en konstig färg, som mer brun, gul eller grön än den ljusa färgen den borde ha, kan du också ha bortskämt kött.

Du kanske ser bara några fläckar av missfärgning snarare än på hela biffen, men fläckar av udda färger är fortfarande ett tecken på att du bör undvika att äta den. En härsken skärning av biff börjar likna mer en tonfiskbiff, vilket inte är någonting du bör äta.

Eftersom köttet blir dåligt tar det vanligtvis gråa toner. Dåligt kött har sannolikt anmärkningsvärda missfärgningar. Gröna och grågröna nyanser eller fläckar är vanligtvis tecken på bakterietillväxt.

När ljus skiner på köttbit, delas den i färger som en regnbåge. Det finns olika pigment i köttföreningar som kan ge det en skimrande eller grönaktig gjutning när de utsätts för värme och bearbetning. Att förpacka köttet i lufttäta förpackningar och förvara det från ljus hjälper till att förhindra denna situation.

Förstå rått kött

Rött kött benämns sådant på grund av den högre mängden myoglobiner som finns i djurets blod jämfört med fjäderfä eller fisk. Rött kött inkluderar fläsk, lamm och kalvkött, som alla kan reagera på närvaron av syre. När rött kött vakuumförpackas blir det djupt vinrött eller lila på grund av syrebrist.

När förpackningen har öppnats och utsatts för luft får myoglobinerna syre och köttet blir ljusrött. Klar plastfolie låter lite syre passera igenom, så köttet förblir en attraktiv röd färg.

Tittar på rå kött

Efter att ditt paket med rått kött har lagrats i kylen i fem dagar eller mer kan det blekna, mörkna eller bli oappetitligt grått. Detta indikerar att en kemisk förändring har inträffat i köttets protein.

Undersök detta kött noggrant innan du lagar mat. Efter längre förvaring är den gråbruna färgen ett tecken på förstöring om köttet också är klibbigt vid beröring, luktar dåligt och utvecklar en tydlig smak på köttets yta. Smaka inte eller laga detta kött; istället kasta bort det.

Förvaring av rått kött

Rått kött som lagras i de kallaste delarna av ett kylskåp mellan 3 och 4 grader förblir färskt i tre till fem dagar efter köpet. Malet kött håller bara i en till två dagar. För att förlänga lagringstiden, frys ditt kött. Det är säkert att bara kasta ditt kött i frysen i dess klara plastfolie, men långvarig lagring kräver bättre förpackning.

Om du använder aluminiumfolie, fryspapper eller påsar som är markerade som ”frysskyddad” förhindras att grå fläckar – så kallad frysbränna – torkar ut ditt kött. Om ditt kött blir grått efter frysförbränning är det fortfarande säkert att äta. bara klippa bort det grå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *