Tuesday, March 2
Shadow

Kan man Äta Kyckling som Luktar Ägg?

Har du någonsin känt en doft av ägg när du tar fram kyckling? Då har du säkert undrat om det är säkert att äta den.

Bäst före datumet kanske inte är passerat ännu och kycklingen kan se fräsch ut i förpackningen, men tills du öppnar upp den och tar en sniff, vet du inte säkert om den fortfarande är bra eller inte. Färsk kyckling ska lukta mer eller mindre ingenting alls, så om det är en lite avlukt av ägg, vad ska du göra?

En normal anledning till detta är att detta kan betyda att din kyckling är vakuumförseglad. Under denna process avlägsnas en del syre från förpackningen för att bevara kvaliteten. Detta kan orsaka svavel eller “äggig” doft när den öppnas. När du öppnar förpackningen kan du uppleva en inneslutningslukt när du öppnar den.

Därefter är frågan, varför luktar kött när du öppnar paketet? Specifikt kommer köttet att ändras till en mörkare röd färg medan det är i förpackningen på grund av brist på exponering för syre. Köttet kommer också att svettas i förpackningen och det kan resultera i en obehaglig lukt när du först öppnar förpackningen. Detta är dock inte en indikation på köttets färskhet.

Hur luktar kyckling när den är dålig?

Du kan också känna lukten av kycklingen, och om den har en sur eller ammoniakliknande lukt, eller om den börjar lukta dåligt medan den lagar mat, har den redan blivit dålig. Dessutom, om kokt kyckling börjar lukta som ruttna ägg, blir grått eller visar tecken på mögel, ska du inte äta det.

Luktar ekologisk kyckling som ruttna ägg?

Enligt flera webbplatser bör rått kycklingkött inte ha en distinkt lukt. I allmänhet beror ägglukten i kycklingkött Salmonella enterica, en bakterie som får kycklingen att släppa ut vätesulfidgas, vilket är vad som luktar ägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *