Tuesday, March 2
Shadow

Kan man Äta Kyckling som Blivit Grå?

Vi har alla varit i en situation där vi undrar huruvida ett paket kyckling fortfarande är säkert att äta. Och samtidigt som du vill undvika sjukdom genom att inte konsumera bortskämd mat, vill ingen kasta pengar när du inte behöver.

Om du har kyckling som blivit grå undrar du säkert om den är säker att äta. Det finns flera sätt att se om kycklingen är fräsch och färsk, och det är just detta vi ska gå igenom i denna artilek.

Till att börja med, en bra tumregel är att färsk kyckling som har lagrats ordentligt i kylen ska tillagas inom två dagar efter köpet. Om du inte kommer ihåg hur länge det har varit där, se bäst före datumet på paketet.

Innan du börjar laga mat, följ nedan riktlinjer för att se om kycklingen är säker att äta.

Kan man Äta Kyckling som Blivit Grå?

Kyckling som har blivit dålig börjar bli grå medan färsk kyckling är ljusrosa. Om du ser missfärgning kan du  anta att kycklingen har blivit dålig och att den ska slängas. Detta säger sig självt, men om något har börjat växa på kycklingen, såsom mögel, bör den också omedelbart slängas.

Luktar den?

Färsk kyckling borde inte ha någon typ av skarp doft. För att få de mest exakta resultaten från ditt doftprov, ta ut paketet kyckling ur kylen, låt det stå i några minuter och öppna sedan förpackningen istället för att försöka känna lukten av köttet genom plasten.

Är kycklingen slemmig?

Rör kycklingen med rena händer för att se om den är slemmig eller klibbig. Kyckling som är för hal för att hålla ska kastas. Se till att tvätta händerna omedelbart efteråt.

Det finns också skadliga bakterier som inte kan upptäckas genom våra sinnen, så det är alltid smart att laga kyckling till rätt inre temperatur på 165 grader. Det är också bra praxis att använda ditt bästa omdöme om något verkar konsitgt, för att bli sjuk är inte värt risken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *