Sunday, January 23
Shadow

Kan man Äta Lavendel? Är det Farligt?

Lavendel är en väldoftande blomma och växt som har en distinkt, unik, och magisk doft. Det kan kännas konstigt att äta blommor, men faktum är att vissa blommor och dess blad används i stor utbreddhet i kryddor, såsom timjan, basilika, med mera.

Som svar på frågan: ja, du kan äta lavendel. Och nej, det är inte farligt.

Lavendel är en ört precis som rosmarin och timjan och lavendel har breda användsområden inom matlagning.

Lavendel är mycket populärt i söta och salta rätter.

Lavendel är en form av mat med en delikat ätbar blomma. De tidiga grekerna och romarna åt lavendel, och ätandet av lavendel fortsatte i Europa fram till senare hälften av 1800-talet.

Både färsk och torkad lavendel kan användas i matlagning så länge de kommer från en källa där de inte har sprayats. (Be om kulinarisk lavendel.) Färska blommor verkar ha en sötare smak, vilket gör dem till ett bättre val för att göra desserter; de har starkare smak än torkade blommor. När du ersätter färska blommor i ett recept som kräver torkade, använd hälften av det belopp som krävs och infusera under en kortare tid. När blommorna har torkats har en “herbier” smak och kan användas i alla slags rätter.

När du plockar lavendel för torkning bör du börja så snart blommorna på en blomstjälk börjar öppna sig och vid morgonen när daggen har torkat före den hetaste tiden på dagen. Häng dem upp och ner på en mörk, varm plats med god luftcirkulation (en vind är en utmärkt plats eller en oanvänd garderob). När de är torra, rensa knopparna från stjälkarna. Förvara blomknopparna på en sval, mörk plats.

Kom ihåg att lite går långt när du lagar mat med lavendel. Börja med att ersätta rosmarin med lavendel i et recept. Koka inte lavendel. Om du marinerar kött längre än ett par timmar använder du torkade blommor och marinerar inte längre än 48 timmar.

Lavendel är naturligtvis bra med desserter, som kakor med mera. Prova det med brownies eller äpplen, även med varm choklad. När du bakar med lavendel lägger du lite av det socker som krävs i en matprocessor med lavendelknopparna och mixar ihop dem innan du lägger till det i mjölblandningen. Lavendel är också ett bra tillskott till fläsk, lamm, vilt och rik fisk.

Så, som svar på frågan, ja trots att lavendel inte används så utbrett kan man äta lavendel. Det är inte farligt att äta lavendel, och det kan göra under för olika maträtter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *