Monday, April 22
Shadow

Kan man äta limeblad? – Foodtrotter.com

I den här korta artikeln kommer vi att svara på frågan “Kan du äta limeblad?”. Utöver detta kommer vi att utveckla de olika recepten som limeblad används i, näringsinnehållet i limeblad och de olika fördelarna med limeblad.

Kan du äta limeblad?

Ja, du kan äta limeblad. Limeblad används i vissa smaksatta rätter som soppor och curryrätter. Utöver detta kan limeblad också användas i sallader och andra rätter efter att ha skivat dem tunt.

Limeblad finns i både pulverform och hela form. Färska limeblad föredras framför icke-färska limeblad.

Smaken av limeblad

Om vi ​​talar om smaken av limeblad, dessa har en mycket god smak. Färska limeblad är intensivt aromatiska och citrusiga. Limeblad har en vacker doft. Smaken av limeblad kan inte jämföras med något annat eftersom limeblad har en komplex och örtig smak.

Näringsinnehållet i limeblad

Följande är några av de näringsämnen som finns i limeblad och som kan utnyttjas genom att äta limeblad

  • Järn
  • Kalium
  • Magnesium
  • Kalcium
  • Fosfor
  • Zink
  • Svavel

Olika recept där limeblad används

Limeblad används när man gör många rätter. Nedan följer några recept där limeblad kan användas som ingrediens.

Kycklingcurry med lime blad:

Två skedar vatten läggs i en mixer och sedan mals kryddpasta i den. Den malda kryddpastan wokas i het olja. Kyckling rör om tills den blir ogenomskinlig.

Kokosgrädde, vatten, kaffirlimeblad och Assam gelugor tillsätts. Den kommer att smaksättas med salt efter att den har kokat upp. Efter att ha lagt till potatis kommer de att kokas i ytterligare femton minuter. Värmen måste stängas av femton minuter före servering

Kardemummakyckling med limeblad:

Lök värms i en stor panna med het olja inuti. Vitlök, ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel tillsätts i pannan och rörs om och kokas i cirka fem minuter. Tillsammans med chili tillsätts nu alla resterande ingredienser.

Efter kokning av blandningen täcks pannan och sedan rörs den ner i auberginen. Kyckling och limeblad tillsätts efter väl omrörning. Dessa sprids på grön paprika efter att ha tryckts in dem i vätska. Ris görs också tillsammans med det. Före fem minuters servering måste värmen stängas av för att säkerställa att det inte finns överskott av fukt.

Thailändsk limebladsgrön curry

Efter att ha samlat alla ingredienser görs currypasta. Limeblad måste ha snipat i tunna remsor. I en minimat samlar hackaren alla ingredienser och bladremsor och kombinerar dem. På medelvärme värms pannan upp och olja tillsätts tillsammans med schalottenlök i den.

När blandningen blivit knaprig minskar värmen. Kokosmjölk och rester av pasta tillsätts och rörs om ordentligt. Smakerna justeras efter sjudning. Vid salt tillsätts mer än färsk limejuice. Curry ösas upp i en serveringsskål.

Fördelar med limeblad

Följande är några fördelar som kan erhållas genom att äta limeblad eller inkludera dem i rätter. 

Bra för huden:

Antioxidanter som finns i limeblad är mycket bra för hudens hälsa då de arbetar för att fylla på hudceller och även tillföra fukt till huden. Dessa antioxidanter förhindrar också vår hud från UV-strålning.

Lindrar stress:

Limeblad är mycket användbara för att lindra stress. Limeblad måste blandas i eteriska oljor. Efter blandning ger doften stressreducerande resultat. Dessutom främjar det god sömn.

Ger munhälsofördelar:

Antibakteriella egenskaper av limeblad hjälper landskapet i munnen att ge näring till en positiv biom med mycket friska bakterier. Men dessa får inte sväljas eftersom fiberinnehållet i dessa blad inte kan smältas av bakterier.

Bra för hjärthälsa:

Artärer transporterar blod från vårt hjärta till kroppens organ. Så för att hålla hjärtat friskt är artärernas hälsa avgörande. Antioxidanter som finns i limeblad är mycket användbara för att hålla artärerna friska.

Nackdelar med limeblad

Även om det finns flera fördelar med limeblad. Men vi får inte glömma några av nackdelarna med limeblad som är följande.

Matallergi symtom:

Limeblad kan orsaka födoämnesallergisymptom som nässelfeber och andningssvårigheter.

Surhet:

Syrlighetsproblemet möter också vissa människor efter att ha använt limeblad i sin kost.

Kan orsaka hål i tänderna:

Eftersom limeblad är sura så kan dessa orsaka hål i våra tänder.

Slutsats

I den här korta artikeln har vi besvarat frågan “Kan du äta limeblad?”. Utöver detta har olika recept där limeblad används, näringsinnehållet i limeblad, olika fördelar och nackdelar med limeblad diskuterats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *