Monday, May 10
Shadow

Kan man Äta Övermogen Aubergine?

Aubergine kött ska ha bruna färgade fläckar runt fröna. Om den har denna färg är den säkert att äta. Om köttet är mer brunt än vitt kan auberginen blivit gammal och kan behöva slängas.

Hur aubergine ska förvaras

Om du vill förvara aubergine under en längre tid är det vettigt att välja de bästa när du handlar. Generellt bör du sträva efter att välja sådana som är helt mogna eller nästan mogna.

Det betyder att grönsaken ska vara ganska fast vid beröring, men inte superfast och definitivt inte mjuk. Se till att du undviker de med blåmärken och mjuka fläckar när du väljer. En skadad aubergine kommer sannolikt att ruttna mycket snabbare än en oskadad.

Nu när du har köpt grönsaken är det dags att förvara den. Först och främst, om du köper krympta aubergine, packa upp dem när du kommer hem.

Det bästa stället att förvara det är ett riktigt kallt skafferi eller en källare, eftersom den optimala temperaturen för dessa är 10-12 ° C. För det flesta innebär detta att du bör förvara dem i kylskåpet.

För kortvarig förvaring är köksbänken eller skafferiet helt ok. Se bara till att aubergine sitter på ett väl ventilerat ställe och borta från solljus och etenproducerande frukter (t.ex. bananer). Etylen påskyndar mogningen, och det vill du definitivt inte.

Om du förväntar dig att lagra hela auberginen i mer än 3 eller 4 dagar är det bättre att kyla den. Förvara bara de färska i kylen, ingen extra förpackning behövs. Försegla faktiskt inte äggplantorna i någon förpackning för att förhindra förfall under lagring.

Att hålla nya aubergine i kylen gör att köttet blir mörkare.

När det gäller skurna eller kokta aubergine, förvara dem i kylen, tätt förseglade i en lufttät behållare.

Hur vet man om aubergine är dåliga?

Om grönsaken börjar ruttna, kasta den. Vissa människor skär bort den ruttna delen och använder resten, men det är något vi inte rekommenderar, men om det bara är en liten rutten del är det helt ok och säkert.

Förutom ruttna fläckar finns det några tecken på att aubergine är förbi sitt bäst-före datum.

Första är när den släta huden har blivit skrynklig eller börjar få gropar.

Ett annat är när köttet har blivit mjukt, grumligt eller svampigt. Eller om det blir mörkare och fröna är mycket mer märkbara.

I båda fallen är det troligen bäst att slänga den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *