Shadow

Kan man Förvara Sushi i Kylen?

Sushi har serverats i Japan i århundraden, men det är nu populärt runtom i hela världen..

Sushi tillverkas traditionellt med vinägerris, tång (nori), skaldjur och / eller grönsaker. Den är avsedd att beredas färsk och ätas så snart som möjligt. Det finns flera orsaker till detta, en är estetik och en annan är färskhet. På grund av den ökande efterfrågan på sushi – särskilt på platser utan hav i närheten – använder emellertid fler och fler restauranger frusen fisk.

Om du beställer för mycket sushi och inte äter upp allting, kan man spara den, till exempel i kylen, eller bör du slänga den?

Är det verkligen säkert att hålla kvar kvar sushi? Svaret på denna fråga är ja, du kan förvara sushi i kylen, men sushi håller inte länge.

Hur länge olika sushi typer håller i kylen

Sushis utgångsdatum beror på ingredienserna i din rulle. Alla typer av rester, oavsett maträtt bör kylas så snart som möjligt. Rumstemperaturen kan orsaka att sjukdomsframkallande bakterier fördubblas inom 20 minuter, så ju tidigare du äter mat, desto bättre.

Om din sushi har rå fisk bör den konsumeras inom 24 timmar. Att konsumera rå, färsk mat kan öka risken för matförgiftning, vilket kan orsaka illamående, kräkningar, magkramper och diarré. Det bästa sättet att döda bakterier på din mat är att laga eller frysa det, vilket är varför råa, okokta livsmedel är särskilt riskabla.

Om din sushi bara har färska grönsaker kan dina rullar hålla i 5 till 7 dagar. Även om din vegetariska sushi, som en färsk sallad, kan minska i kvalitet mycket tidigare.

Om din sushi har andra ingredienser, som krabba, gräddeost eller mango, är det viktigt att komma ihåg att dessa bäst-före datum kan variera.

När det gäller att njuta av sushi på ett säkert sätt, om du inte kan äta den direkt, är här bra tumregler att följa:

Din rulle kommer att vara så länge som den ingrediens som håller kortast

Och om din sushi luktar fiskig, äcklig eller ser tråkig ut, är det bäst att kasta den.

Oavsett vad du äter, “när du är osäker, kasta den, är den bra säkerhetsregel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *