Shadow

Kan man Frysa Bacon? Här är Svaret!

Kan du frysa bacon?

Svaret på den frågan är ja! Frysen ökar hållbarheten på bacon med flera månader. Du vet förmodligen att du kan frysa den i förpackningen, men tänk om du inte vill använda en hel förpackning på en gång?

Nedan har vi sammanställt tips för att frysa in bacon som du kan njuta av när du behöver den. Vi går även igenom hur du bäst fryser den.

Läs vidare för de bästa metoderna för frysning av bacon, så får du se varför din frys aldrig ska vara utan bacon igen.

Frys bacon i förpackningen

Det kanske mest uppenbara alternativet för att frysa rå bacon är att frysa den i förpackningen den kom i. Denna metod är snabb och okomplicerad, men du vill ha några saker i åtanke om du fryser bacon i förpackningen.

Lagra fryst bacon

Frys endast bacon i förpackningen om du planerar att använda allt omedelbart efter upptining. Annars kan du överväga några av de enskilda frysmetoderna nedan.

Faktor vid upptiningstid. Enstaka bitar av fryst bacon tinar snabbt, men en hel förpackning tar längre tid. Kom ihåg att tina ditt bacon i kylen över natten eller i en skål med vatten innan du behöver det.

Förvara den ordentligt. Om din bacon kom i ett lufttätt, förseglat paket, fortsätt och lägg den i frysen. Notera bara dagen du frös den. Om du emellertid har köpt bacon från slaktdisken och det inte är lufttätt, var noga med att försegla den i en fryspåse och notera datumet då du frös det.

Frysa baconskivor individuellt

Vill du förlänga din bacons hållbarhet men behöver bara ett par bitar åt gången?

Försök att frysa bitarna var för sig och ta ut dem ur frysen när du vill äta dem. Här är en effektiv metod som bara kräver lite vaxpapper och en fryspåse.

Lägg ut ett stort ark vaxpapper. Du lägger skivor med bacon mellan det här arket vaxpapper i dragspelsstil, så dra ut mycket vaxpapper.

Lägg en skiva bacon vid kanten av vaxpapperet. Vik sedan vaxpapperet över baconet.
Lägg nästa bit bacon på toppen. Upprepa vikningen tills du har slut på bacon.
Förvara ditt dragspel med vikta bacon i en fryspåse. Dra ut skivorna när du behöver dem och tina. Du kan skära bacon medan den fortfarande är fryst för enkla, rena skär.

Det finns ett annat snabbt och enkelt sätt att frysa skivor bacon individuellt. Läs vidare för baconrullmetoden.

Gör plats i din frys. Du måste placera ett bakplåt där i några timmar.

Rulla enskilda skivor bacon i snigelliknande spolar. Dessa söta små buntar tar ingen tid alls att rulla upp. Placera dem bara på bakplåten med lite utrymme mellan varandra.

Frys spolarna tills de är fasta. Det tar några timmar.

Placera spolarna i en fryspåse. Kasta plastpåsen i frysen och knäpp ut några bitar när du behöver dem. De fastnar inte på grund av den tidigare frysningen och de kan tinas, mikrovågsugnas eller hackas rakt ut ur frysen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *