Shadow

Kan man Frysa Oliver? Här är Svaret!

Om du har köpt för mycket oliver och blir orolig att de kommer bli dåliga är den goda nyheten att du kan frysta oliver. Det kanske inte är så jättevanligt att frysa oliver, men det är alltså fullt möjligt.

Så fryser du oliver

Oliver förvaras normalt i vatten och sin egen saltlake i burken, så släng inte saften efter att burken har öppnats om du vill frysa oliverna. Skaffa en frysskyddad behållare och placera oliver och deras juicer i den. Se till att oliverna är helt täckta med vätskan, skruva fast locket, datera behållaren och frys den. Men kom ihåg att om det är en glasbehållare kan den spricka om den fryses.

Hur man fryser färska oliver

Färska oliver är ganska lätta att frysa och du är bara några få steg bort till att ha frysta oliver redo i frysen för nästa gång du behöver dem!

Stoppa oliverna i ett durkslag och skölj dem under kallt vatten i några minuter. Detta hjälper till att avlägsna eventuella föroreningar.
Låt dem rinna av i durkslaget och låt dem torka. Du kan använda en pappershandduk om det behövs för att torka dem
Ta tag i dig en robust frysanpassad behållare med ett lufttätt lock och frys.

Hur länge kan du frysa oliver?

Frysta oliver håller sig bra i 2-3 månader, men de kan hållas frysta i upp till 6 månader.

Om du frös dina oliver men de blev mjuka och “svampiga” det kan bero på att du inte helt sänkt ner oliverna i vatten innan du fryst dem.. Kyl / frysen är väldigt fuktig, så den suger ut vätska. Eftersom oliverna oftast består till stor del av vatten måste deras inre vätska ha frusits ​​ut och lämnat dem svampiga. Det är synd, men om oliverna är helt täckta med vatten bör de frysa bättre nästa gång.

Hur tinar du upp oliver?

När det gäller upptining av oliver är processen väldigt enkel. Du behöver bara ta ut dina oliver och ställa dem i kylen i några timmar. Det är att föredra att du låter dem tina över natten, eftersom det säkerställer att de tinas helt och redo att ätas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *