Saturday, December 2
Shadow

Kan man Frysa Soppa?

Hur länge håller soppa i frysen? Och kan man frysa soppa?

Fryst soppa håller mycket längre än kyld soppa. Soppa som förvaras i kylen bör konsumeras inom tre till fem dagar, medan soppa som förvaras i frysen kommer att förbli bra i upp till tre månader. Vissa soppor kan vara säkra att äta efter den tiden, men de tappar kvalitet.

Varför skulle jag frysa soppa?

Varför skulle du vilja frysa soppa? Svaret på den frågan är att det kan göra livet enklare för dig under stressiga och hektiska dagar. Finns det något bättre än att hitta en utsökt soppa eller måltid i frysen som snabbt och lätt kan konsumeras utan förberedelse.

Frysta (hälsosamma) måltider kan vara en livräddare där de inte har tid eller lust att laga mat. Frysmåltider eller frysta soppor är bra alternativ för matlagning för en väntande mamma eller för familjer som har svårt.

Soppa är lätt att packa med hälsosamma och välsmakande ingredienser! Måltider som förbereder ett hälsosamt recept och sticker i frysen för senare säkerställer att du får en hälsosam måltid när du behöver det.

Soppreceptalternativen är oändliga! Du kan förbereda så många olika sopprecept och frysa dem, men har ändå en mängd olika smaker att välja mellan!

Alla soppor kan frysas, men vissa typer fryser mycket bättre än andra. De bästa kandidaterna för frysning är buljongbaserade soppor med eller utan grönsaker och / eller kött. Undvik att frysa soppor som har:

  • Mejeri. Oavsett hur tunn eller tjock den är tål krämiga soppor inte frysen. Mjölken eller grädden börjar separera och stanna när du värmer upp den igen. Resultatet blir inte så roligt.
  • Nudlar eller ris. Vi vet att den här är synd. Men förkokt stärkelse klarar helt enkelt inte att frysas, tinas och sedan värmas upp igen. Om du vill frysa något såsom kycklingnudelsoppa är det bästa alternativet att bara frysa buljongen, grönsakerna och kycklingen – tillsätt nudlarna efter att den har tinats och värmts upp igen.

Hur man fryser soppa

Frys din soppa perfekt varje gång med dessa enkla tips:

Välj rätt behållare. När det gäller frysning av soppa finns det många alternativ. Vi rekommenderar lådor – de rymmer mycket vätska och kan ligga platt och spara frysutrymmet. Du kan också använda påsar om du vill frysa enskilda portioner. Så länge du är säker på att det är frysskyddat kan du dock använda nästan vilken livsmedelssäker, lufttät behållare du helst gillar.

Använd isbitar för buljonger. Häll bara vätskan i en isbit, frys över natten och förvara de frysta soppkuberna i en frysskyddad behållare. Detta tips fungerar särskilt bra med hemlagade lager och buljonger. Eftersom du kan använda precis vad du behöver finns det ingen anledning att tina och värma upp hela satsen flera gånger.
Kyl soppan helt innan den fryser. Annars fryser det ojämnt och strukturen blir grov. Kyl den först till rumstemperatur och låt den sedan sitta i kylen några timmar innan den överförs till frysen.

Hur man tinar och värmer upp soppa

Flytta soppan från frysen till kylskåpet kvällen innan (eller åtminstone några timmar innan) du planerar att värma upp den igen. Sedan kan du enkelt kasta den i mikrovågsugnen eller på spisen för att värma upp den innan du äter.

Många väljer att göra stora satser av sina favoritsoppor och grytor och frysa dem i portioner för att sedan äta till middag på hektiska veckokvällar eller lunch.

Kycklingnudelsoppa

Det finns inget som går upp mot en skål med krämig kyckling och vildrissoppa på en skarp vinternatt eller en ångande kopp hemlagad kycklingnudelsoppa. Tyvärr har soppa med förkokt pasta, quinoa eller ris inte en tendens att behålla god konsistens genom frysning, upptining och uppvärmning. Om du vill frysa en soppa som vanligtvis innehåller pasta eller quorn, vänta med att tillsätta det elementet och koka ett nytt parti när du värmer upp soppan igen.

Mjölkbaserade soppor

Tyvärr tenderar soppor med någon form av grädde eller mjölkbas att separera med frysning, vilket leder till en kornig texturerad soppa som troligen kommer att hamna i avloppet efter uppvärmning. Pröva att frysa dessa soppor innan du lägger till i mejeriet, och när det är dags att värma upp igen kan du blanda in det på spishällen. Dessutom har soppor som använder mandelmjölk eller kokosmjölk större chans att hålla sig i frysen – men lägg till mjölk som inte är mejeriprodukter senare om möjligt för bästa konsistens.

Vegetabiliskt-tunga soppor

Att frysa en grönsaks-tung soppa riskerar att överkoka dina grönsaker helt när du värmer upp dem igen. Detta kommer att leda till grumliga, strängiga och ibland alltför korniga grönsaker. Försök att tillaga grönsakerna innan du fryser dem om möjligt.

Potatissoppa

Vanligtvis är du klar när det gäller helt blandade sötpotatissoppor. Dessa recept fryser och värms upp igen. Men vi rekommenderar att du hoppar över allt med bitar av potatis eller till och med blandade vita potatissoppor. Upptining och uppvärmning av potatisbitar lämnar dem med en dålig, grumlig konsistens och krämiga potatissoppor tenderar att bli klibbiga och obehagliga när de värms upp igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *