Monday, May 10
Shadow

Kan man Frysa Vattenmelon? Här är Svaret!

Man kan aldrig gå fel med vattenmelon. Speciellt under sommaren. Vattenmelon är gott, uppfriskande, och gör sig väldigt bra på varma dagar.

Men ett problem med vattenmelon är att när den väl är uppskuren blir den inte lika fräsch i frysen. Du har därför säkert funderat på om man kan frysa vattenmelon. Det är just det vi ska diskutera i denna artikel.

När du fryser vattenmelon kan du använda dem ett par veckor eller till och med månader senare. Så är det också om man vill använda denna frukt när vattenmelon inte är i säsong. Är det till och med möjligt och är det verkligen meningsfullt att frysa vattenmelon?

Hur du planerar att använda den frysta vattenmelonen kommer att avgöra hur du ska förbereda den för frysen. Var noga med att först ta bort fröna från frukten. Fröna kommer att bli irriterande hårda klumpar när den väl är frusen. Dessutom är det mycket svårare att få ut fröna när frukten är frusen.

Om du planerar att äta vattenmelonen som en halvfryst godis, skär den sedan i kuber eller bollar som är lätta att äta. Om du planerar att använda vattenmelon för smoothies eller andra blandade drycker kan frysning av vattenmelon ge mycket snabb beredning – enkelt klippa bitarna i oregelbundna former som lätt passar in i din mixer eller matberedare. Placera den beredda frukten på ett pergamentpapperfodrad kantat bakplåt i frysen.

När melonen är fryst, överför den till fryspåsar. Oavsett hur du tänker använda den frysta vattenmelonen kom ihåg att det är ett mycket bättre alternativ än att kasta en grumlig vattenmelon i soporna. Och var beredd att njuta av sommarfruktens sötma hela året!

Frysning av vattenmelon – att tänka på

Vattenmelon kan frysas, men det blir grumligt när det tinas. Om du bestämmer dig för att frysa denna frukt måste du vara medveten om det.

Om du vill frysa den och tina ett par veckor för äta den rå, är det ingen bra idé. Du kommer inte att vara nöjd med strukturen på upptinad vattenmelon. Men om du vill använda den som ingrediens i en beredd maträtt eller dryck (smoothie, sorbet), är frysning inte en dålig idé. Liksom många frukter förändrar frysning och upptining vattenmelonens struktur, men den kan med framgång användas i en beredd maträtt eller dryck.

Hur man fryser vattenmelon

Att frysa en vattenmelon kräver lite arbete. Först måste du skära bort skalet. Att frysa en hel vattenmelon är inte heller en bra idé. Dessutom skulle det ta upp en stor del av din frys. Nästa sak att göra är att skära vattenmelonen i bitar. Storleken är upp till dig – vissa tenderar att skära den i tärningar medan andra föredrar tunna skivor. Nu är det dags för den inte så roliga aktiviteten – att ta bort fröna.

Om du planerar att ta den frysta vattenmelonen ur frysen och lägga till den direkt i ett sorbetrecept, se till att du tar bort alla frön. Observera att det är lättare att ta bort frön från en skivad vattenmelon än från en som är skuren i kubar eller bollar.

När du har skurit din melon, ta en bakplåt och lägg skivorna eller tärningarna på det. Överväg att klä bakplåten med bakplåtspapper i förväg.

Lägg nu bakplåten i frysen i några timmar så att vattenmelonbitarna fryser. När du är klar tar du bakplåten ur frysen och överför frysta bitar i en fryspåse. Ta bort all luft från påsen, täta den ordentligt och lägg tillbaka påsen i frysen. Glöm inte att märka det innan du gör det. Nu kan du förvara den i frysen i minst ett par månader. Frys inte vattenmelon i mer än 10-12 månader av kvalitetsskäl.

Som du borde veta nu ändrar frysning och upptining av en vattenmelon dess struktur. På grund av detta fungerar fryst och tinad vattenmelon bäst endast i färdiga rätter och drycker.

Om du vill njuta av en bit färsk vattenmelon när det inte är under säsong, kan du inte göra mycket. Frysning för detta ändamål ger dig inte den smak du letar efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *