Shadow

Kan man Spara Äggröra?

Det finns inte mycket som slår äggröra till frukost. Men vad gör du om du får massa rester av äggröra? Snarare än att kasta ut dem, varför inte spara dina ägg till senare? Att förvara och spara äggröra och kokta ägg är enkelt.

Förvaring av kokta ägg

När du lagrar kokta ägg varierar den tid du kan lämna dem i kylskåpet. I genomsnitt kan de flesta kokta ägg hålla i kylen i tre till fyra dagar innan du behöver slänga dem. Se till att kylskåpstemperaturen är inställd på 4 grader eller lägre när du lagrar kokta ägg.

  • Hårdkokta ägg: en vecka
  • Äggröra: tre till fyra dagar

Tips för förvaring av kokta ägg

Att förvara kokta ägg i kylskåpsdörren är inte en bra idé eftersom temperaturen inte är lika stabil där. Lägg äggen i en glasbehållare med tätt lock och förvara dem på kylskåpet. Om du lagrar kokta ägg i stora satser, dela dem i flera grunda behållare så att de svalnar snabbt innan de placeras i kylen.

Se till att packa dina kvarvarande ägg och ta dem i kylskåpet inom två timmar efter tillagningen. Du vill aldrig lämna kokta ägg eller äggrätter ute i rumstemperatur för länge. Om dina ägg står framme i temperaturer över 32 grader, minska den tiden till en timme innan du förvarar dem i kylskåpet.

Uppvärmning av äggröra

  • Ta ut äggen ur kylskåpet.
  • Tillsätt smör eller olja i en medelstor stekpanna.
  • Värm stekpannan med smöret eller oljan i den på medelhög värme.
  • Tillsätt äggröra. Rör om tills det är varmt.
  • Äggen kommer att vara färdiga när de når en temperatur på 165F.
  • Ta ut äggröran från pannan och servera omedelbart.

Om du undrar om återuppvärmning av ägg är farligt och om inte, hur man går igenom äggröra, här är vad du behöver veta. Du kan värma upp me mikron eller värma upp dem på spisen.

Återuppvärmning av ägg är inte giftigt. Det är säkert att laga ägg och värma upp dem, förutsatt att du följer några riktlinjer för livsmedelssäkerhet. Till att börja med, när du lagar äggröra första gången, bör du se till att de når 71 grader. Äggen bör kokas eller stekas tills de är fasta; de borde inte vara rinnande på något sätt.

När du väl har tillagat äggröra, eftersom du inte kommer att äta dem direkt, rekommenderas att överföra dem till en grund behållare och sätta dem i kylen omedelbart så att de svalnar snabbt. Du bör använda dessa ägg inom tre eller fyra dagar; efter fyra dagar är det säkrast att kasta dem.

Använd en mattermometer för att säkerställa att de når en inre temperatur på minst 71 grader.

Att vidta dessa försiktighetsåtgärder kan bidra till att äta uppvärmda ägg inte får dig att bli sjuk.

Uppvärmning av äggröra

Använd en mikrovågssäker behållare: Ta ut äggen ur kylskåpet och överför dem till en mikrovågssäker behållare. Om äggen ser ut som om de har torkat ut föreslå att man tillsätter lite vätska i behållaren. Lägg behållaren i mikrovågsugnen och täck den löst.

Värm äggen: Värm äggen i mikrovågsugnen i 20 sekunder. Öppna mikrovågsugnen och rör om äggen med en gaffel. För att förhindra att äggen blir fuktiga, kasta bort vätska som har samlats i botten. Upprepa detta tills äggen värms igenom.
Följ dessa steg för att värma upp äggen på spisen. Denna metod kan ta lite längre tid än att värma upp dem i mikrovågsugnen, men resultaten borde bli bättre.

Värm upp lite olja eller smör: Värm upp en stekpanna och tillsätt lite olja eller smör i den.

Lägg till äggröra: Tillsätt äggröra i pannan och värm dem på medelvärme. Täck pannan så att äggen värms upp hela vägen utan att torka ut.

Så svaret på frågan är ja, du kan spara äggröra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *