Wednesday, July 6
Shadow

När man ska äta ananas – Foodtrotter.com

I den här korta artikeln kommer vi att svara på frågan “när ska man äta ananas?” och ge dig insikter om effekterna av att lägga till ananas i din kost kan ha på din hälsa.

När ska man äta ananas?

Du kan äta ananas mellan måltiderna som mellanmål och inte som helmåltid. Även om ananas har några stora hälsofördelar, kan den inte ersätta en hel måltid.

Vilka är hälsofördelarna med ananas?

Ananas är laddade med vitamin C. En kopp ananasbitar innehåller 131 procent av det dagliga värdet av vitamin C.

Detta hjälper till att skydda kroppen mot virus och bygger därmed upp en stark hudförsvarsmekanism mot infektion.

Så istället för att begränsa dig till vanlig apelsin eller grapefrukt, njut av den saftiga smaken av en tropisk ananas för att få ditt dagliga behov av detta viktiga näringsämne.

Det hjälper dig att få starka ben. En enstaka kopp med cirka 165 gram ananas innehåller cirka 76 % av det rekommenderade dagliga värdet av mangan.

Mangan är viktigt för att bibehålla stark skelett och friska bindväv. Därför bör du, förutom att borsta tänderna och använda tandtråd, lägga till en hälsosam dos ananas till din tandvårdsrutin.

Det är ett bra matsmältningshjälpmedel. För att lägga till fördelen innehåller ananas också bromelain, ett enzym som hjälper matsmältningsbesvär, kontrollerar hosta och löser upp slem.

För att maximera dess hälsofördelar på matsmältningssystemet är det bäst att äta ananas mellan måltiderna som mellanmål.

Bromelain är också mycket effektivt för att minska inflammation från infektioner och skador. Det hjälper alltså till att minska svullnad, blåmärken, läkningstid och smärta efter fysiska skador och operation.

Den är också idealisk för viktväktare. Med sina naturliga söta och mättande egenskaper är det ett bra alternativ för dem som letar efter ett sött mellanmål med den goda smaken som kommer in från det naturliga sockret den innehåller.

Samtidigt borde viktväktare vara glada att de konsumerar ananas som är 87 % vatten och relativt få kalorier jämfört med hög- socker eller mat med hög fetthalt.

Ananas förbättrar också din syn. Tillsammans med morötter som håller dina ögon ljusa och friska, kan även äta 3 eller fler portioner frukt om dagen minska risken för synförlust hos äldre vuxna med så mycket som 36 procent.

Genom att lägga till mer ananas till din kost säkerställer du att du får de antioxidanter du behöver för att bromsa eller stoppa utvecklingen av ARMD.

Hur kan du njuta av ananas?

Forskning. Du kan äta det som det är eller lägga till ananas till en mängd olika livsmedel för nya och ovanliga smaker. Du kan lägga till dem i kyckling, sallader och grönsaker för att få en syrlig smak.

Ett väldigt roligt och enkelt sätt att njuta av ananas är att blötlägga ananasbitar i farinsocker och använda en tandpetare för att spett dem i sin egen juice.

För en unik smak och konsistens kan du lägga till dem i såser, sundaes, grytor och sorbet.

De kan också kombineras med valnötter, russin, vispgrädde och få en sockerpunch med fiber och göra det till en trevlig dietmat.

Om du föredrar ananasjuice framför fruktköttet, kom ihåg att de näringsmässiga fördelarna med en ananas i flytande form är annorlunda än när den äts som en hel frukt.

Tillsammans med ananas finns det tropiska frukter som också innehåller mycket mangan, som hallon, björnbär, jordgubbar och bananer.

Du kan alltid göra en utsökt fruktsallad fullpackad med mangan och andra viktiga vitaminer och mineraler.

Trots alla ovan nämnda fördelar har ananas vissa biverkningar.

Vilka biverkningar har ananas?

Att äta för mycket ananas kan orsaka ömhet i munnen eftersom frukten är en fantastisk köttmörare.

Att äta för mycket ananas kan orsaka en rad symtom som illamående, diarré, kräkningar, buksmärtor eller halsbränna på grund av dess höga C-vitaminhalt.

Dessutom kan bromelain, när det tas i överskott, orsaka kräkningar, diarré, hudutslag och överdriven menstruationsblödning, enligt universitetet från Maryland Medical Center.

En rapport i Live Science noterade att bromelain också kan interagera med vissa mediciner såsom antibiotika, antikoagulantia, sömnlöshetsläkemedel och tricykliska antidepressiva, etc.

Dessutom bör man undvika att äta omogen ananas eller dricka omogen ananasjuice eftersom det kan vara farligt.

Enligt trädgårdsavdelningen vid Purdue University är omogen ananas giftigt för människor och kan leda till svår diarré och kräkningar.

Slutsats

I den här korta artikeln svarade vi på frågan “när ska man äta ananas?” och försett dig med insikter om effekterna av att lägga till ananas i din kost kan ha på din hälsa.

Referenser

https://www.timesnownews.com/health/ artikel/hälsofördelar-och-biverkningar-av-att-äta-för-mycket-ananas-här-är-hur-mycket-du-ska-äta-per-dag/601184

https://askinglot.com/is-it-good-to-eat-pineapple -före-måltid

https:// timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/diet/ skäl-att-börja-äta-ananas/articleshow/48640831.cms

Charlotte brooke

Hej, jag heter Charlotte, jag älskar att laga mat och i mitt tidigare liv var jag kock. Jag tar med lite av mina erfarenheter till recepten på detta nav och svarar på dina matfrågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *