Shadow

Är det Farligt att Äta för Mycket Oliver?

Oliver är en enormt populär frukt/grönsak runtom i hela världen. Den är utsökt i många delikatesser men samtidigt innehåller de en massa näringsämnen.

Oliver är kända för att vara nyttiga, men för mycket av allting kan leda till bieffekter. Olivolja, till exempel, kan sänka LDL-kolesterol medan du bevarar HDL-kolesterol. Olivolja minskar också ansamlingen av hjärtplack, vilket skyddar mot hjärtsjukdomar.

Användningen av olivolja har också kopplats till minskade risker för stroke. Patienter som lider av högt blodtryck har rapporterats se en minskning vid användning av olivolja och har en diet som innehåller låga mängder mättat fett. Dessutom sträcker sig olivoljans hälsofördelar eventuellt till att skydda mot cancer, eftersom det kan fungera som en antioxidant.

Men överkonsumtion av i princip vilket livsmedel som helst kan leda till bieffekter. I denna artikel går vi igenom de främsta bieffekterna av konsumtion av Olivera, och huruvida det kan vara farligt att äta för mycket oliver.

Lite är känt om skadliga effekter från oliver Olivolja eller oliver anses generellt sett vara säkra.

Du bör däremot undvika oliver om du är allergisk eller överkänslig mot dem. Använd försiktighet om du tar antiviralt läkemedel. Och undvik oliver om du är gravid eller ammar, eftersom lite är känt om dess säkerhet i dessa fall.

På grund av olivoljans förmåga att sänka blodsocker och blodtrycksnivåer kan det behövas försiktighet för personer som tar läkemedel under dessa förhållanden.

De kan orsaka sjukdomar förknippade med trans och mättat fett

Även om oliver är allmänt kända för att vara nyttiga sägs olja från gröna oliver också vara som andra bearbetade livsmedel, som delvis hydreras eller förädlas under högt tryck och värme förändrar deras molekylstruktur och förbränner den sunda omega-3-fettsyran som finns i oliver. Nu kan detta påverka kolesterolnivån i blodomloppet genom att minska det bra kolesterolet och sedan öka de dåliga, vilket ökar faran för hjärt-kärlsjukdomar på lång sikt.

Olivolja är väldigt rik på enomättat fett att endast två matskedar av det i en portion skulle innebära att man tar in en enorm mängd mättade fettsyror, vilket är många gånger högre än i andra livsmedel. I allmänhet kan mycket höga mängder mättat fett öka riskerna för att utveckla dödliga sjukdomar, såsom fetma, åderförkalkning, stroke, hjärtattack och vissa typer av cancer.

De kan orsaka lågt blodsocker och tryck

Även om det kan låta konstigt, kan olja från gröna oliver faktiskt sänka blodsockernivån under den normala nivån, vilket kan göra att du är benägen att vissa typer av hälsokomplikationer, inklusive överdriven svettning, hypoglykemi, skakning och svag känsla. Och även om olivolja tros hålla hjärtat friskt, kan viss forskning visa att överkonsumtion av oliver av det kan orsaka ett enormt blodtrycksfall, vilket också kommer att göra dig sårbar för ett antal hälsoproblem, inklusive svaghet, yrsel, njursvikt och stroke , bland andra.

De ökar risken för inflammation

Eftersom de är fyllda med fett kan gröna oliver öka dina chanser att utveckla inflammation. I grund och botten innehåller de enorma mängder oljesyra, som spelar en nyckelroll för att frigöra lipopolysackariderna (LPS) från tarmen in i blodomloppet. Och ju mer LPS som finns i ditt blod, desto högre grad av inflammation kommer att orsakas.

De kan orsaka diarré

Det höga fettinnehållet i grön olivolja är känt för att utlösa mag-tarmproblem och orsaka matsmältningsstörningar, såsom diarré. När du konsumerar dem i enorma mängder skulle ditt system inte kunna smälta dem helt, vilket normalt resulterar i mindre till måttlig diarré. Och som naturligt laxerande medel kan olivolja till och med förvärra situationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *