Saturday, October 1
Shadow

Är det Farligt att Äta Kött som Legat Länge i Frysen?

Frysen är ett utmärkt ställe att förvara många livsmedel för lång hållbarhet. Detta innefattar också kött. Det är populärt att förvara kött i frysen för lång hållbarhet.

Men även om du förvarar kött i frysen finns det gränser för hur länge du kan och bör förvara dem i frysen.

Hur länge kan kött förbli fryst? Kan du äta kött som har legat länge i frysen? Och hur länge är “för länge”?

Svaret är att all mat som lagras vid -17 grader är säkra att ätas på obestämd tid.

Vid mycket låga temperaturer rör sig molekylerna och enzymerna som driver farliga mikroorganismer så långsamt att bakterierna antingen dör eller ligger vilande. Så när du tinar köttet veckor eller till och med år efter – får inte patogenerna en chans att studsa tillbaka – så länge du äter det inom några timmar.

Potentiellt skadliga bakterier, jäst, mögel och till och med parasiter som trikiner kan tappas av med -17 graders frysning.

Men det kommer med en allvarlig varning – du måste hålla den jämt fryst vid -17 grader hela tiden.

Om du kan hålla dina biffar strikt frysta hela tiden, skulle gammalt kött vara helt säkert.

Även om matlagning förstör de flesta patogener, varnas att upprepad frysning och upptining kan ruttna kött långt innan du får chansen att laga det.

Naturligtvis betyder lång frysning av kött inte att smakerna kommer vara det bästa, men svaret på frågan är att när det är korrekt förvarat är det inte farligt att äta kött som legat länge i frysen. Det kommer få en dålig konsistens över tid, smaka mindre, och få en frysbränna.

Frysning av köttprodukter är det bästa sättet att hålla dem färska längre än deras vanliga utgångsdatum, vilket är särskilt praktiskt om du köper ditt kött i bulk. Men hur länge kan kött förbli fryst medan det fortfarande är säkert att äta?

Även om du lagar mat och sedan förvarar mat i frusen vid -17 grader i flera år kommer du inte nödvändigtvis bli du sjuk, men du kanske inte gillar hur den smakar. För optimal smak på ditt kött bör du slänga biffar och kotletter efter ett år i frysen och okokt kött efter bara 4 månader. Emellertid bör fryst kokt kött slängas efter 3 månader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *