Sunday, January 23
Shadow

Är Päron Sura? (att äta dem eller inte?) – Vanliga frågor om mat

Ordet surt syftar på mängden syra ett livsmedel innehåller. Ett livsmedel som är surt har vanligtvis en skarp eller syrlig smak, allt som får din näsa att krypa.

Ett pH-värde används för att identifiera en syra, en bas eller en neutral. Allt med ett pH under 7 anses vara surt. Är päron sura?

Är päron sura?

Päron är sura. Päronens pH kan variera beroende på vissa genetiska och miljömässiga faktorer. Päron kan variera från en pH-nivå på 3,6 till så hög som 4,0. Att äta päron ofta om du lider av sura uppstötningar kan potentiellt förvärra din sjukdom.

Frukter med liknande pH-värde som päron inkluderar aprikoser, äpplen, plommon och nektariner. Dessa saftiga frukter fungerar bra i sallader och passar utmärkt till efterrätter, men vad är de?

Det finns ett starkt samband mellan övervikt och sura uppstötningar. Att gå ner i vikt är en av de bästa livsstilsförändringarna du kan göra för att minska halsbränna, såväl som din risk för andra hälsokomplikationer. Det enklaste sättet att faktiskt gå ner i vikt är med skräddarsydda måltider. Det är där bistroMD kommer in. Dra nytta av de nuvarande bistroMD-kupongerna, rabatterna och kampanjkoderna medan du kan.

Vad är päron?

Päron är en populär frukt runt om i världen. De firas med parader och festivaler och anses vara en symbol för oskuld och inre frid. Päron är svåra att bita före mognad (liknar äpplen) men har en mjuk, granulär konsistens när de är mogna.

Ursprungligen odlade i områden i Asien och Europa växer dessa lökformiga frukter mestadels på träd och kan hittas över hela världen. Det finns över 33 typer av päron, och alla tillhör släktet Pyrus. Päron kan variera från ljusgröna till röda, guld och bruna i färgen.

Är surhet dåligt för dig?

Många tror att konsumtion av sura livsmedel kan ha en effekt på din hälsa. Efter olika studier kom man fram till att maten vi äter inte påverkar vårt inre pH. Din kropp reglerar naturligt pH-nivåerna i ditt blod.

Även om konsumtion av sur mat kanske inte påverkar pH-nivåerna i kroppen negativt, kan det påverka dina tänder negativt . Kaffe (som har ett pH på 4,8) och annan sur mat och dryck kan orsaka emaljerosion. Ett sätt att förhindra denna syraerosion är att neutralisera pH-nivåerna i munnen (och runt dina tänder och tandkött) efter att ha konsumerat dessa livsmedel. Naturligtvis är konsekvent borstning ett måste för att ta bort eventuella sura rester.

Är alla frukter sura?

Nej. Medan många av de vanliga frukterna vi äter är sura, finns det några undantag. Oliver, Honey Dew och Jackfruit är exempel på frukter med låg syra.

Eftersom de är sura tenderar vissa människor att undvika vissa frukter, som päron. Päron är en värdefull källa till fibrer och vitaminerna A. C och E. Många frukter ger också viktiga näringsämnen som zink, magnesium och folsyra. Päron innehåller också mycket antioxidanter (föreningar som hjälper till att skydda cellerna).

Dessa egenskaper hjälper till att göra frukt till en av de ultimata kämpar mot sjukdomar som cancer.

Päron är naturligt sura. Mängden organisk syra bestämmer pH. Mängden syra som finns har mycket att göra med genetiken hos specifika frukter och jordbruksmetoder. Många studier undersöker för närvarande de miljöfaktorer som kan påverka mängden syra i specifika frukter och hur de påverkar den övergripande smaken.

3 stora syror förekommer naturligt i frukt. Citron, äppelsyra och vinsyra. Päron har höga halter av både citron- och äppelsyra. Citrusfrukter, som citroner och limefrukter, innehåller höga halter av citronsyra, medan frukter som äpplen och persikor har höga halter av äppelsyra.

Vad ska man göra med sura frukter?

Medan många frukter med hög syra, som ananas, gör ett fantastiskt mellanmål helt på egen hand, det finns många andra möjligheter. Päron och äpplen kan slängas i en matlåda eller vandringsväska för ett lätt mellanmål eller kombineras med bananer och grönsaker för att göra en smoothie.

På grund av deras hög syrahalt, päron och andra frukter kan tjäna som mörningsmedel för kött och bidra till att ge en rikare smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *