Thursday, November 25
Shadow

Choklad: 12 vetenskapsunderstödda skäl till varför det är en hälsosam superfood

Flytta över grönkål och kombucha. Denna supermat är bra för din känslomässiga och fysiska hälsa. Och den bästa delen? Du har förmodligen redan ett förvaringsutrymme i ditt skafferi.

Tänk om det finns var en uråldrig superfood som inte bara smakade bra, utan som var bra för dig också?

Nåväl, ett sådant hälsosamt helgon finns och vi är ganska säkra på att du redan är dess största fläkt.

Introduktion av choklad. Den här söta gärningsmannen har länge funnits på listan över kostvanor, men det finns nu allt fler bevis som tyder på att den demoniserade dieten faktiskt är bra för din hälsa.

Från att minska depression För att förbättra kognitiva funktioner och till och med stödja fostrets utveckling under graviditeten verkar antioxidantrik choklad vara den ultimata hälsohjälten.

Så, om du är ett och ett halvt glas fullständig typ av person, här är en definitiv lista över skäl att inte känna sig skyldig för att ge efter för kakaosugen kl. 15.00 (eller, i vårt fall, 24/7).

 • Kakao, kakao, choklad : Vad är skillnaden?

Att äta choklad under graviditeten kan vara bra för barnet

Vin och ost kanske inte finns på listan men mammor till -be kan slappna av i vetskap om att sötsuget kanske bara är bra för deras bebisar.

En kanadensisk studie från 2016 visade att man ätit 30 gram choklad någonsin y dag under graviditeten kan gynna fostrets tillväxt och utveckling.

Tidigare studier har också kopplat måttlig chokladkonsumtion under graviditeten med en lägre risk för havandeskapsförgiftning.

Choklad är kopplat till lägre risk för diabetes och hjärtsjukdom

Glöm piller. Choklad kan vara precis vad läkaren ordinerar för personer som riskerar att utveckla hjärtsjukdom eller diabetes.

Forskning publicerad i British Journal of Nutrition har visat att man konsumerar en liten mängd choklad varje dag kan minska risken för båda. (Antagligen för att det är en stress som ingen av oss behöver lägga till i våra liv att försöka undvika sakerna.)

chocolate benefits

Mörk choklad kan förbättra synen

Chokladälskare ser ljuset, bokstavligen.

Forskare från University of the Incarnate Word Rosenberg School of Optometry i San Antonio, Texas, har upptäckt att vuxna som åt mörk choklad såg en signifikant ökning av visuell klarhet och kontrastkänslighet under de två timmarna efter konsumtion.

Choklad kan vara bra för tarmhälsan

Känner du dig uppblåst? Få i dig lite choklad.

Forskare från Department of Food and Nutritional Sciences vid University of Reading i Storbritannien har funnit att choklad kan vara den ultimata tarmhälsokrigaren.

Enligt forskningen mätte personer som drack hög kakaochokladmjölk i fyra veckor högre nivåer av tarmfriska bakterier lactobacillus och bifidobacterium.

I en annan studie fann samma team också att choklad kan minska tillväxten av dåliga bakterier förknippade med inflammatorisk tarmsjukdom.

Chokladburk förbättra hjärnans funktion och kognition

Präpar på en tenta eller försöker lära sig siffror för en viktig presentation? Choklad kan vara svaret.

Enligt en studie ledd av professorn Ian Macdonald vid University of Nottingham, skulle choklad kunna hjälpa till att skärpa sinnet och till och med ge en kortsiktig kognitiv boost.

Konsumtion av flavanoler, en nyckelingrediens i mörk choklad, visade sig öka blodflödet till hjärnan under två till tre timmar, vilket hjälper till att öka prestandan och öka allmän vakenhet.

Det kan få dig att känna dig mer vaken

Detsamma University of Nottingham studie fann också att kakaoflavanoler i choklad kan vara användbara för att förbättra hjärnans funktion hos människor som upplever trötthet, sömnbrist och till och med effekterna av åldrande.

Så om du om du planerar att dra en helkväll för att avsluta ett uppdrag, se till att du har ett block choklad till hands.

chocolate benefits

Choklad kan hjälpa till att minska stress och inflammationdark chocolate

Stressad? Varsågod, sträck dig efter chokladkakan.

Resultat från två nyligen genomförda studier av Loma Linda University Adventist Health Sciences Center i USA visade att att äta 70 procent mörk choklad har positiva effekter på stressnivåer, inflammation, humör, minne och immunitet.

  • Choccy hit: 7 oväntade sätt att hantera stress

   Choklad kan hjälpa dig att koncentrera dig och förbättra uppmärksamheten

   En studie från Northern Arizona University fann att äta choklad kan förbättra uppmärksamheten.

   Studien, publicerad i tidskriften NeuroRegulation, använde elektroencefalografi (EEG) för att mäta hjärnans aktivitet.

   Och skanningar visade att deltagare som konsumerade choklad med 60 procent kakao var piggare och uppmärksammare, vilket framhävde chokladens stimulerande effekter.

  • Dekadent glädje: Chokladtårta med saltflingor

  • Choklad kan hjälpa dig att återhämta dig efter ett träningspass

   Skaka sportdryckerna och ta en kartong chokladmjölk efter ditt nästa träningspass .

   Forskning publicerad i Medicine & Science in Sports and Exercise tidskriften föreslår att dricka fettfri chokladmjölk efter träning kan hjälpa kroppen att behålla, fylla på och återuppbygga muskler, vilket hjälper till att återhämta sig.

   Det fann också att chokladmjölk var mer effektiv för att hjälpa till att reparera och återuppbygga muskler efter en träningspass än specifikt utformade kolhydratbaserade energidrycker.

   Choklad kan faktiskt hjälpa till att hålla din vikt i schack

   Chocoholics, gläds. Forskning publicerad i Archives of Internal Medicine hittade personer som äter regelbundet choklad är mer benägna att bli tunnare.

   Studien från University of Californias forskare visade att personer som åt choklad ofta hade ett lägre kroppsmassaindex (BMI) än de som konsumerade behandla mindre regelbundet.

   Den här länken hittades trots att chokladälskare inte kompenserade för det ökade kaloriintaget med ytterligare träning.

   Choklad kan vara bra för dina artärer

   Arteriell stelhet och cellvidhäftning är viktiga riskfaktorer för ateroskleros och, enligt en studie från Federation of American Societies for Experimental Biology, kan ätning av mörk choklad bidra till att minska båda. fastnar på blodkärlens väggar.

   Choklad kan göra dig lyckligare

   De säger att pengar inte kan köpa lycka men de kan köpa dig choklad, vilket är ungefär samma sak.

   En ny studie av University College London fann att att äta mörk choklad kan påverka humöret positivt och lindra depressiva symtom.

   Forskare analyserade data från 13 626 vuxna från US National Health and Nutrition Examination Survey och fann individer som rapporterade att de åt. mörk choklad under två 24-timmarsperioder hade 70 procent lägre odds att rapportera kliniskt relevanta depressiva symtom än de som rapporterade att de inte äter choklad alls.

   Skrivet av Tianna Nadalin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *