Shadow

Hur Förvarar man Broccoli? Så gör Du!

För att hålla din broccoli så fräsch som möjligt, förvara den under optimala förhållanden, med hänsyn till temperatur, luftfuktighet och etylengas. Alla dessa fyra bekymmer påverkar hur länge din färska broccoli håller sig färsk. Färsk broccoli kan också blancheras och frysas om du inte kan konsumera den i tid.

Temperatur och livslängd

Broccoli har mycket svala lagringstemperaturer. Förvara därför broccoli så nära 0 grader som möjligt utan att frysa grönsaken.

Vid denna temperatur, med tanke på idealiskt luftflöde och fuktighet, varar broccoli upp till 21 till 28 dagar. Ju varmare lagringstemperatur, desto kortare hållbarhet. När lagringstemperaturen når 10 grader tenderar broccoli inte atthålla mer än 5 dagar. Eftersom det har svala temperaturer kan du placera is direkt på broccolihuvuden för att hålla dem svala.

Fuktighet

Broccoli förvaras bäst i hög luftfuktighet, så förvara den i grönsakslådan i ditt kylskåp, ställ in så mycket fuktighet som möjligt. broccoli föredrar förhållanden mellan 95 och 100 procent luftfuktighet.

Om kylskåpets produktlåda inte har luftfuktighetskontroll, packa färsk broccoli i plastfolie eller en plastpåse och förvara den i kylen. För att förhindra sönderfall, tvätta inte broccoli före förvaring och dutta det torrt innan du förpackar det, och ta bort överflödig fukt.

På grund av dess fuktighetspreferenser förvaras broccoli bäst med andra svala temperaturgrönsaker som har hög luftfuktighet.

Grönsaker som föredrar liknande lagringsförhållanden inkluderar kronärtskockor, sparris, lövgrönsaker som sallad, svamp, rädisor och ärtor. Liksom dessa andra grönsaker är broccoli mycket känslig för etylengas, som produceras av frukt när de mognar. Förvara aldrig broccoli bredvid frukt eller meloner på grund av detta.

Frysning

Om du inte kan använda broccoli innan den börjar gulna och mjukna, kan frysning förhindra att broccoli går till spillo. Blanchera broccoli efter rengöring genom att utsätta de skurna blommorna för ånga från kokande vatten – använd en ångkorg och en stor kruka – i 3 till 5 minuter.

Kasta de blancherade blommorna i isvatten för att stoppa tillagningsprocessen och förvara dem sedan i lufttäta behållare eller fryspåsar. Fryst broccoli kan användas till soppor och såser. Fryst broccoli kan vara, om den lagras korrekt i upp till 3 månader.

Det är rekommenderat att konsumera broccoli så fort du köper det, men det är bra att veta hur du förvarar det eftersom du kan komma i en situation som kräver att du lagrar för framtida användning på grund av överskott. Bra förvaringsrutiner är bra eftersom det gör att du undviker förruttning av den och det gör att du kan använda produkten i framtiden medan den fortfarande är i gott skick.

Du måste vara uppmärksam på viktiga aspekter som fuktighetsnivån på förvaringsplatsen, temperaturerna och tiden. Alla dessa faktorer är viktiga när det gäller lagring av broccoli.

Innan du förvarar en broccoli måste du packa den väl genom att förpacka den i en fuktig pappershandduk och du bör undvika att försegla den eftersom försegling av en broccoli på en papperspåse gör att den förstörs under en kort tid, det här är helt enkelt för att rå broccoli behöver god luft cirkulation så att den inte blir dålig.

Lagringsmetoder av broccoli

Det finns olika sätt att lagra broccoli och bevara den. Du kan alltid hålla din broccoli i kylen så att den inte vissnar. Kylskåpet fungerar genom att det ger svala temperaturer genom att absorbera värme i luften inuti det och detta håller broccoli fräsch och borta från fukt, så det kan inte gå dåligt lika lätt.

Kylskåpet kan fortfarande bevara din broccoli väl för framtida bruk. Om du inte har tillgång till det kan du helt enkelt åstadkomma samma effekt genom att sätta in broccoli-stjälkarna i isvatten.

När du använder den här metoden måste du se till att behållarens mynning är bred, efter att ha gjort detta måste du täcka broccoli-blomknopparna löst med en plastpåse, sedan måste du se till att du byter isvatten dagligen. Denna metod håller broccoli färsk under hela veckan.

När det gäller lagring måste du också notera gränsen för lagring av broccoli eftersom det är en maximal tidsperiod som du kan bevara grönsaken innan du använder den medan den fortfarande är i gott skick. Du kan som nämnt frysa broccoli och konservera den i upp till tolv månader. Detta är en långvarig metod för konservering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *