Shadow

Hur Förvarar man Apelsiner?

Trots sitt tjocka skal håller apelsiner inte länge efter skörden. Det finns flera sätt att förvara apelsinerna så att de håller längre. Den längsta lagringstiden kan uppnås genom att konservera apelsinerna eller frysa dem, men om det är för mycket arbete kan du justera din skördetid och metod så att du kan få färska apelsiner under flera veckor.

Hur länge håller apelsiner? Det exakta svaret på den frågan beror till stor del på lagringsförhållandena – förvara apelsiner på ett svalt, torrt ställe efter köp.

Hur länge håller apelsinerna vid rumstemperatur? Apelsiner håller i allmänhet bra vid rumstemperatur i ungefär en vecka; längre förvaring vid rumstemperatur kan orsaka att apelsinerna krymper och tappar smak.

För att förlänga apelsinernas hållbarhet, kyl i en plastpåse.

Hur länge håller apelsiner i kylen? Apelsiner håller i ungefär tre till fyra veckor i kylen.

Hur länge håller apelsiner i frysen? Korrekt lagrade kommer de att hålla bästa kvalitet i cirka 10 till 12 månader, men kommer att förbli säkra efter den tiden.

Den nämnda frystiden är endast för bästa kvalitet – apelsiner som har hållits konstant frusna vid stabil temperatur kommer att vara säkra på obestämd tid.

Hur vet man om apelsiner är dåliga eller bortskämda? Det bästa sättet är att lukta och titta på apelsinerna: kassera alla apelsiner om mögel dyker upp eller om apelsinerna har en lukt eller utseende.

Skörd

När du skördar apelsiner avgör deras slutliga smak eftersom frukterna inte mognar efter att du plockat dem. Att smaka enskilda frukter för smak är det bästa sättet att vara säker på att du plockar mogna apelsiner. Håll utkik efter apelsiner som har blåmärken eller sönderrivna skinn under skörden. Dessa apelsiner måste användas omedelbart för att förhindra att de förstörs. För att undvika att bryta huden, skär apelsinerna från trädet vid stammen istället för att dra av dem.

Rumstemperatur

Efter skörd kan färska, hela apelsiner hållas på disken vid rumstemperatur i upp till en vecka innan de börjar bryts ned. Fukt kan leda till att mögel utvecklas på den orangefärgade huden som kan tränga in i frukten inuti och förstöra den. Om du bor i ett fuktigt område, överväg att kyla dina apelsiner för längre förvaring eller förpacka dem i vaxpapper för att skydda frukten från mögel. Om du har skurit upp en apelsin, låt den stå i rumstemperatur i högst två timmar eller en timme vid varmt väder.

Kallt

Kylda apelsiner håller längre än de som hålls på köksdisken eftersom de lägre temperaturerna i kylskåpet saktar mögelns tillväxt. Det bör vara två till fyra veckor i grönsakskärlslådan innan du märker någon minskning av fruktkvaliteten eller mögelbildning. Kasta frukten vid de första tecknen på mögel, oavsett hur länge den har lagrats. Förskivade apelsiner håller i upp till två dagar i kylskåpet i en täckt behållare.

Frysta

Apelsinskivor eller juice kan frysas för längre förvaring, men för bästa kvalitet, frys saften eller packa apelsinerna i socker innan du fryser. Frysta apelsiner eller juice håller i upp till ett år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *