Shadow

Hur Förvarar man Bananer?

Bananer kan bli mogna och sedan övermogna, otroligt snabbt. Tack och lov kan övermogna bananer användas för att göra massa gott såsom bananbröd. Men om du vill få ut det mesta av dina bananer, köp dem när de fortfarande är gröna, förvara dem vid rumstemperatur eller svalare och följ tipsen nedan för hur du bäst förvarar bananer.

Använd plast

Bananer släpper ut etylengas, som påskyndar mognadsprocessen, från sina stjälkar. Att förpacka stjälkarna i plast saktar frisättningen av eten. Du kan antingen täcka dina banans stjälkar när de är i en klase massa eller, om du vill sakta ner frisättningen av eten ytterligare, slå in stjälkarna på varje enskild frukt en och en.

Häng bananer från en banankrok

Detta både förhindrar blåmärken, stöttningar, och gör att syre kan flöda runt bananerna, vilket förhindrar att etylengas samlas runt frukten.

Håll bananer borta från andra frukter

Du bör också förvara dina omogna bananer iväg från andra frukter som avokado, äpplen, päron och tomater, som också producerar eten. När de lagras tillsammans mognar dessa frukter och blir dåliga snabbt. Om du snabbt behöver mogna en avokado kan du lägga den i en papperspåse med en mogen banan eller ett äpple för att påskynda processen.

När de mognar, placera bananerna i kylskåpet

Skalet kan bli brunt, men tack vare kylens svala temperatur kommer bananen inuti fortfarande att vara bra att äta i ett par dagar.

Använd citrus

Om du täcker dina bananskivor med ett lager citrusjuice – oavsett om det är citron, lime eller apelsin – kommer de att hålla dem fräscha längre. Syran i citrus saktar ner oxidationen. Förvara sedan bananbitarna i kylen i en lufttät behållare för att servera senare. Du kan också frysa skivorna för att göra smoothies eller bananglass!

Ta ut bananer från plastpåsen så snart du kommer hem. Bananer i påsar gör att de mognar snabbare. Bananer som utsätts för rumstemperatur mognar långsammare och jämnare. Se till att de inte utsätts för direkt värme eller solljus. Placera dem borta från spisen, värmaren och fönstret. Förvara dem på en väl ventilerad, sval och mörk plats. Bananer som vilar på en köksbänk kommer sannolikt att få blåmärken.

Kyl mogna bananer

Om du inte ska konsumera mogna bananer omedelbart, lägg dem i en plastpåse, försegla den och förvara den i kylen. Skalen kan bli mörkare, men bananen inuti påverkas inte. Ta ut dem från kylskåpet några timmar före du ska äta dem, låt dem komma tillbaka till rumstemperatur och konsumera dem sedan. Du kan hålla mogna bananer i kylen i minst en vecka.

Det är svårt att skala frysta bananer. Dessutom kan tinade bananer förvandlas till en massa. Skala dem, lägg dem i en förvaringspåse med zip-lock eller plastbehållare och frys dem sedan. Du kan använda dessa bananer för att göra smoothies eller för matlagning / bakning. Strö lite citronsaft över dem så att du förhindrar att de tinade bananerna blir bruna. Kyl aldrig gröna bananer. Det skulle göra att de inte mognar ordentligt, och även om du tar bort dem efteråt skulle de inte kunna återuppta mognadsprocessen efter att ha återgått till rumstemperatur.

Det finns luckor mellan bananer som alla är tillsammans i en massa. Så du kan inte få en tät tätning på dem. Om du vill att de ska hålla så länge som möjligt, separera dem försiktigt (tillsammans med stjälkarna). Det är lätt att linda in stammen på en enda banan jämfört med att slå in alla. Placera de enskilda bananerna i en bricka eller på en pappersservett och lämna lite utrymme mellan varannan banan. Så processen som leder till utvecklingen av bruna fräknar på huden kan sakta ner lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *