Shadow

Hur Förvarar man Hallon?

Tiden som du kan njuta av färska hallon är kort, så rätt förvaring är nyckeln till att hålla det efterlängtade bäret lämpligt för konsumtion, längre. Hallon håller längre i kylen i motsats till köksbänken eftersom kallare temperaturer saktar ner tillväxten av mögel och bakterier.

Medan hallon vanligtvis bara håller i 2 till 3 dagar i kylskåpet, tar det några minuter att förbereda färska hallon före förvaring, så att de inte förvandlas till mos innan du är redo att äta dem.

Hallon är ett favoritbär som är utsökt på egen hand. Men de är också extremt mångsidiga, de är bra i smoothies, sallader, desserter, ovanpå spannmål, granola och yoghurt och är också en perfekt ingrediens för en uppfriskande cocktail!

På samma sätt som andra bär plockas hallon vid mognadstoppen – vilket innebär att de har en kort hållbarhetstid. För att se till att dina hallon håller sig fräscha så länge som möjligt är det första steget att veta hur man plockar hallon i butiken. Inspektera förpackningens botten för att kontrollera fukt och undvik förpackningar som innehåller läckande, grumlig eller missfärgad frukt. Välj paket med torra, ljusa, färgade bär som är helt mogna.

Om du ska använda bären idag, placera dem helt enkelt i en platt behållare och lämna dem på disken.
Anledningen är att bär i rumstemperatur har mest smak. Vänta med att skölja dem till innan du äter. Om några bär är bortskämda eller mögliga, var noga med att kasta dem direkt.

Om du planerar att använda bären imorgon, vill du inspektera och omarrangera hallon.

Kasta först bortskämda bär och ät supermogna bär (se till att skölja innan du äter). Lägg alla resterande bär direkt i en platt behållare så att de är ensamma och inte staplade ovanpå varandra. Placera sedan behållaren i kylskåpet. Tvätta inte bären förrän du är redo att äta dem nästa dag.

Om du planerar att använda bären vid ett senare tillfälle, placera sedan de otvättade bären i en behållare.

Men den här gången placerar du behållaren i kylskåpet och täcker dem med en fuktig pappershandduk. De kommer att hålla i cirka 5 dagar i kylskåpet. Vänta med att tvätta dem tills precis innan du använder dem, annars absorberas den extra fukten av bären och påskyndar ruttningsprocessen.

Om du vill hålla dina bär längre än en vecka är det bästa sättet att lagra hallon att frysa dem.

Följ dessa steg för att frysa hallon:

  • Skölj hallon med mycket rinnande kallt vatten i ett durkslag en gång hemma.
  • Detta tar bort skräp och bakterier från bären.
  • Ta bort all överflödig fukt från bären
  • Tömning av dem på rena pappershanddukar fungerar bäst.
  • Placera de rengjorda och torkade bären i ett lager på en bricka, försök att inte låta dem röra varandra och placera brickan i frysen.
  • När de är frysta, placera bären i en frysskyddsbehållare med ett lufttätt lock och placera dem sedan försiktigt tillbaka i frysen.

Bästa sätten att lagra hallon

När du kommer hem med dina hallon, sortera igenom förpackningen och om det finns missfärgade hallon eller hallon som innehåller fukt, kasta dem. Om du inte ska äta dem omedelbart, förvara dem otvättade – att införa fukt i bären gör att de blir dåliga snabbare. Följ lagringstipsen nedan för att förlänga dina halloners hållbarhet.

Förvara torra hallon i originalbehållaren inte i en lufttät behållare. Den ursprungliga behållaren är utformad med hål för att möjliggöra luftflöde, vilket hjälper till att hålla dina bär fräschare längre.

Förvara dem framför och mitt i kylskåpet där de är synliga och lätta att nå. På det här sättet använder du dem innan de har en chans att bli dåliga.

Hur länge håller hallon i kylen?

Om de förvaras ordentligt är hallon mest saftiga, fylliga och fina i 1-2 dagar i kylen. Men om du vill behålla dina bär under en längre tid är frysning det bästa alternativet.

Kom ihåg att hallon kan vara mer känsliga än andra bär. Skölj dem försiktigt med kallt vatten innan du är redo att äta dem. För att förbättra deras naturliga smaker, låt dem nå rumstemperatur innan de serveras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *