Monday, May 10
Shadow

Hur Länge Håller Bacon i Kylen? Här är Svaret!

Bacon är utsökt och mångsidigt och kan användas i en rad olika rätten. Den är salt och smakar gudomlig oavsett om den serveras tillsammans med äggröra, strö på en sallad eller i en smörgås.

Men hur länge håller bacon i kylen? Precis som med de flesta andra livsmedel, speciellt rått kött, är det viktigt att du inte konsumerar bacon när den har blivit gammal eller dålig.

I denna artikel tittar vi närmare på just detta, samt ger dig ytterligare tips om hur du kontrollerar om det är färskt så att du kan njuta av den här uppskattade fläskprodukten i högsta kvalitet varje gång.

Hur länge håller bacon i kylen?

Innan vi kan svara på denna fråga är det viktigt att notera att riktlinjerna för färskhet för bacon är helt beroende av korrekt förvaring. Med andra ord, om du inte tar hand om din bacon till en början kommer den att bli dålig väldigt snabbt. För att förvara din bacon ordentligt och förlänga dess livslängd måste den omedelbart kylas och hållas vid en jämn temperatur på cirka 4 grader eller lägre, oavsett om den är tillagad eller rå.

Under dessa förhållanden är den allmänna tidsramen att rå bacon kommer att hålla sig färsk i sju dagar – men tricket är att veta när man ska börja räkna. Här är riktlinjerna att tänka på:

Vakuumförslutna förpackningar kommer att vara säkra att äta i sju dagar efter säljdatumet, vilket i vissa fall kan vara veckor efter att du köpte det i butiken.
Om du redan har brutit tätningen och öppnat förpackningen, se till att konsumera resterande bacon inom sju dagar efter att du har öppnat förpackningen (oavsett vad bäst före datumet säger).
Tillagat bacon kommer att förbli färskt i kylen i fyra till fem dagar

Oavsett om du har öppnat förpackningen eller inte, kommer okokt bacon att hålla i sju dagar i kylen, enligt United States Department of Agriculture. Den regeln gäller oavsett om baconet är tjockt eller tunt.

Förvara det rätt

Om du har kvar rå bacon, lägg inte bara det öppnade paketet tillbaka i kylen. Förvara det för att motverka att det torkar ut (och få det övriga innehållet i ditt kylskåp att lukta som bacon) genom att förvara det i en förseglad behållare eller en återförslutbar plastpåse med zip-lock, eller linda den tätt i plastfolie och aluminiumfolie.

Hur länge håller bacon i frysen?

Lyckligtvis finns det en lösning om du har massor av bacon som du inte hinner äta upp eller bara vill ha tillgång till bacon när som helst. Lösningen är frysen. Lägg bara ditt baconpaket i frysen så kan du fortsätta att komma tillbaka till det i flera månader. När den förvaras i en lufttät behållare vid -17 ° F eller lägre (dvs. standard frys temperatur) förblir bacon, rå eller tillagad, färskt till slutet av tiden. Men för bästa smak och konsistens, rekommenderas att du använder rå bacon inom fyra till sex månader efter frysning, medan tillagad, fryst bacon blir mindre aptitretande runt tremånaderssträcket.

Hur man vet om bacon är för gammal

Lita på dina sinnen när det gäller att bestämma huruvida din bacon har blivit dålig eller inte. Kontrollera först färg: Färsk, rå bacon kommer att vara röd eller rosa med vita ränder av fett. Om någon del av baconet har börjat få en grå eller blågrön nyans är det dags att slänga paketet. På samma sätt är mögelfläckar dåliga.

Missfärgning är dock en indikation på förstörelse i sen fas – så även om baconet ser normalt ut, bör du ändå ge det en sniff innan du fortsätter för att försäkra dig om att det har en mild doft du förväntar dig av färskt kött. Om det luktar gammalt, fiskig eller sur lukt, är det bacon som inte bör konsumeras.

Hur länge håller kokt bacon i kylen?

Det exakta svaret på den frågan beror till stor del på förvaringsförhållandena – kyl bacon inom två timmar efter tillagningen.
För att maximera hållbarheten för tillagad bacon för säkerhet och kvalitet, kyl baconet i grunda lufttäta behållare eller linda tätt med kraftig aluminiumfolie eller plastfolie.

Hur länge håller kokt bacon i frysen?

Korrekt förvarad kommer bacon att bibehålla bästa kvalitet i cirka 2 till 3 månader, men förblir säker efter den tiden.

Den visade frystiden är endast för bästa kvalitet – tillagad bacon som har hållits konstant fryst håller sig säkert på obestämd tid.

Hur länge håller tillagad bacon efter att ha fryst och tinats? Kokt bacon som har tinats i kylen kan förvaras ytterligare 3 till 4 dagar i kylen innan du tillagar den. bacon som tinades i mikrovågsugnen eller i kallt vatten bör ätas omedelbart.

Hur länge håller kokt bacon vid rumstemperatur? Bakterier växer snabbt vid rumstemperatur.  Tillagad bacon ska kasseras om det lämnas i mer än 2 timmar vid rumstemperatur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *