Monday, June 14
Shadow

Hur Länge Håller Picklad Rödlök? Här är Svaret!

Picklad rödlök är populärt för en rad olika användningsområden, inte minst för hamburgare och liknande.

Men hur länge håller picklad rödlök? Svaret på denna fråga är att det beror på! Om du köper dem färdiga, redan picklade och konserverade, eller om du gör dina egna har stor betydelse för hur länge de håller.

Normalt brukar det rekommenderas att hemmagjord picklad rödlök håller i 2-3 veckor. Men kom ihåg att det också beror till stor del på hur du lägger in dem, och om du gör det snabbt eller långsamt. Om du gör en smakfull saltlösning med vinäger och häller den över dina lökar så har du i grund och botten inte picklat dem. Detta ger ett resultat som smakar som picklad lök, men de har faktiskt inte bevarats på något sätt. Om du vill förlänga hållbarheten måste du titta på konservering av dina lökar, vilket görs på ett mer grundligt sätt.

Den korta versionen är att du använder en sur saltlösning (ph <4.6) för att lägga in din grönsaker, försegla i en burk och sedan bearbeta burken, vilket innebär att du placerar hela burken i kokande vatten under en viss tid för att sterilisera insidan av burken. Så länge du har följt alla riktiga riktlinjer för konservering är de nu stabila att hålla vid rumstemperatur på en hylla i flera år. Som du ser är det en stor skillnad på att verkligen pickla och bara smaksätta löken som picklad.

När du köper pickles från butiken finns det en liten kupol på toppen av locket som sticker upp. Syftet med denna kupol är att visa att burken är korrekt försluten.

När du kan pickles görs ett litet vakuum inuti burken och locket hålls nere. Om burkens tätning misslyckas (vilket innebär att de inte längre är hyllstabila) hoppar kupolen upp.

När en burk med pickles väl har öppnats är den inte längre stabil i skafferiet och måste kylas för god hållbarhet.

Hur länge din picklade rödlök håller är mer eller mindre en fråga om salt, socker och vinäger. Om din picklad rödlök är tillräckligt salt / söt / syrlig kommer den faktiskt aldrig att bli dålig i ditt kylskåp eftersom dessa ingredienser har en konserverande effekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *