Monday, June 14
Shadow

Kan man Frysa Dadlar? Här är Svaret!

Kan du frysa dadlar? Om du ser dadlar till ett rimligt pris i snabbköpet är det vanligtvis en bra idé att köpa så mycket du kan och frysa dem tills du kan använda dem. På så sätt har du tillgång till dadlar när du än behöver det.

Men kan man frysa dadlar? Svaret på den frågan är ja!

Olika lagringsmetoder kan användas beroende på typ av dadlar, inklusive frysning eller helt enkelt förvaring i ett skåp.

Kan du frysa dadlar?

Dadlar kan frysas in, och fryser väl. Även om det vanligtvis inte bevaras på ett sådant sätt är det möjligt och de kan förvaras ännu längre när det frys än om de till exempel förvaras i kylskåp eller i skafferiet.

Varför vill du bevara färska dadlar? Tja, det har bevisat hälsofördelar och genom att äta det i sitt naturliga tillstånd, obearbetat och friskt, skulle du få de fulla hälsofördelarna som denna frukt kan erbjuda.

En studie från 2001 som undersöker antioxidantinnehållet i dietväxter visade att frukter som plommon, granatäpplen och dadlar har det största antioxidantinnehållet bland fruktpopulationen. Antioxidanter som vitamin E minskar fria radikaler som kan skada kroppens celler. Detta är särskilt användbart när du planerar en välbalanserad och hälsosam växtbaserad diet.

Om man vill att färska dadlar ska bli frusna för att helt bevara fruktens färskhet, uppgav en studie från 2010 att den maximala fryspunkten för datumen där den blir 93% frusen blir -27,18 ° C.

Även om den kan frysas effektivt är de vanliga konserveringsmetoderna som dadlar genomgår torkning. Fruktens naturliga torra och klibbiga struktur gör den perfekt att blanda med nötter och förvandlas till godis med apelsinskal och liknande.

Dessa metoder är inte bara vanligare än att frysa, de är mer ekonomiska och förstärker fruktens söta smak. Dessa metoder används ofta för desserter och är perfekta för att koncentrera dess sockerhalt. Det är ett idealiskt alternativ till ohälsosamma sockerbaserade siraper som ofta används i läckra godisar som kakor och godis.

Hur kan jag bevara dadlar?

Frysning av dadlar är en enkel process. På grund av dess naturligt höga sockerhalt och låga vattenhalt är det enkelt att frysa dem effektivt. Här är några tips som hjälper dig att komma igång.

  • När du fryser hela dadlar är det klokt att först ta bort kärnorna med en kniv. Skär sidorna och ta kärnorna ur frukten.
  • Förvara dem i fryspåsar eller i någon stabil frysskyddad behållare och se till att det inte finns några utrymmen så mycket som möjligt mellan dadlarna. Detta för att se till att fukt inte kommer att fastna i de utrymmen som minskar datumens hållbarhet.
  • Dadlar blir inte helt fasta när de fryses in på grund av dess höga sockerhalt om du inte har specialutrustning för att nå deras maximala frysningstemperatur. Detta gör dem till ett perfekt mellanmål och perfekt att lägga i smoothies för den svala och uppfriskande smaken.

Om de lagras ordentligt kan dadlar hålla mycket länge. Hårdare, torrare sorter kan lagras i en lufttät behållare utan kylning i ett område som är både mörkt och svalt. De kan hålla i flera veckor under dessa förhållanden. Den lufttäta behållaren är nödvändig eftersom dadlar lätt kan absorbera lukt från andra livsmedel.

Hur fryser jag dadlar?

Datum har en mycket hög sockerhalt (50-70 viktprocent), vilket innebär att de klarar frysning mycket bra; faktiskt tror vissa att frysning faktiskt förbättrar deras struktur genom att göra den ännu mjukare och till och med krämig.

Frysa torkade dadlar

För att frysa dadlar, placera dem i en lufttät behållare och placera behållaren i frysen. Dadlar kan vara så länge som fem år om de hålls frysta. Observera att sockerkristaller kan förekomma på eller under dadlarnas skinn om de har fryst ett tag men inte påverkar deras smak.

Hur tinar du upp frysta dadlar?

För att tina upp dina frysta dadlar, placera dem i en mikrovågsugn och tina i 30 sekunder. Utsätt inte datum för hög värme eftersom det finns risk för att sockerkristallerna karamelliseras och påverkar deras smak.

Dadlar är bland de äldsta odlade frukterna i världen med frukterna som äts så långt tillbaka i historien som 4000 f.Kr. Det finns hundratals dadelsorter för lla olika smaker och preferenser.

Det är fantastiskt att veta att du alltid kan frysa och tina dadlar när som helst. Nu när du vet hur du kan frysa datum, fortsätt och samla din favoritfrukt och behåll resten för senare! Du sparar mer pengar genom att köpa i bulk, plus att du har en stadig tillgång på dadlar när du än vill ha och behöver dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *