Sunday, January 23
Shadow

Hur magnesium kan hjälpa till att lindra spända, ömma muskler

Det finns en anledning till att mäktigt magnesium är så älskat av dem som lider av spända, ömma och värkande muskler, särskilt när vi åldras.

Ett av 19 mineraler som anses vara livsnödvändiga för livet, det finns en anledning till att magnesium är känt som “gör-det-allt”-mineralen.

Inte bara gör det det spelar en avgörande roll i mer än 300 olika psykologiska processer, magnesium hjälper till att säkerställa korrekt muskelhälsa och funktion.

Om du någonsin har lidit av muskelkramper eller spasmer, är det välkomna nyheter .

Våra muskler förändras när vi blir äldre

Var och en av oss har mer än 600 muskler i vår kroppar, som utgör cirka 40 procent av vår kroppsvikt.

Och pojke tjänar de sitt liv, hjälper oss att röra oss, lyfta saker, pumpa blod genom våra kroppar och till och med andas.

Förändringar när vi åldras innebär att efter att ha uppnått maximal muskelmassa under slutet av 30-talet eller början av 40-talet, börjar en gradvis förlust av muskelmassa (känd som sarkopeni) och fortsätter under o din livstid. Det är därför det är så viktigt att ta hand om våra muskler.

Vad sägs om muskelkramper?

Det finns ett antal riskfaktorer förknippade med ömma och värkande muskler när vi åldras.

Dessa inkluderar uttorkning, obalans av elektrolyter, träning och vissa sjukdomar.

Och som om vi inte hade tillräckligt att oroa oss för, för kvinnor som går igenom klimakteriet kan fallande östrogennivåer också påverka muskelfunktionen.

Det är inte bara muskler hälsa viktig för att skydda mot risken för fall och skador när vi blir äldre, du behöver inte berätta för dig att lider av lätt muskelstelhet och kramper kan påverka många av de saker vi älskar att göra.

Så hur når du magnesiumstrecket?

En diet för helmat med massor av gröna bladgrönsaker, fullkorn, bönor, nötter och fisk är ett utmärkt sätt att bibehålla hälsosamma nivåer av magnesium.

Vetenskapen har dock visat att näringsämnet kan gå förlorat i livsmedelsprocesser g och att vårt magnesiumupptag minskar med åldern.

Med statistik som visar att mer än en tredjedel av australiska vuxna inte får i sig tillräckligt med magnesium varje dag, kan ett kvalitetstillskott vara svaret på dina mineralböner.

Fyra former av magnesium i en

Bioglan Active Magnesium 1000 tabletter kombinerar kraften av inte en utan fyra former av magnesium för din kropp att absorbera och använda.

Det verkar för att lindra de smärtsamma muskelvärk och kramper när kosten är otillräcklig, samt stöder en hälsosam stressrespons.

Det populära Bioglan Magnesium-sortimentet innehåller även aktivt magnesiumpulver för att minska muskelkramper, Active Magnesium Plus Curcumin med antiinflammatorisk verkan och deras aktuella Active Magnesium Recovery Oil används traditionellt i aromaterapi för att lindra muskelvärk och ömhet.

Så att du kan komma igång och njuta av livet till fullo.

Den här posten kommer till dig av Bioglan Active Magnesium 100.

Läs alltid etiketten. Följ bruksanvisningen. Kontakta din läkare om symtomen kvarstår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *