Wednesday, December 2
Shadow

Kan man Förvara Pizzadeg i Kylen?

Kan man förvara pizzadeg i kylen?

Svaret på den frågan är ja! Pizzadeg kan placeras i kylskåp. Att sätta degen i kylen är en vanlig plats för både hemma och professionella bagare. Eftersom jäst är mer aktiv när den är varm, när du placerar jästdeg i kylskåp eller kyler den, bromsar jästens aktivitet, vilket får den att jäsa långsammare.

Men att lägga pizzadegen i kylen kommer däremot inte att få jäsningen att helt vända och återgå. Jästen lever fortfarande. Den rör sig bara i mindre snabb takt.

Kyld deg är ofta bättre

Inte bara kommer kyld deg att vara säker från förstörelse, många bagare anser att det att låta degen täta helt i kylen ger bättre bakningsresultat. Studier har testat värme-, rums- och kalltemperatur och bekräftat att brödet som torkades i kylning var överlägset, på nästan alla sätt, över de varma och rumstemperaturerna.

Några bättre attribut som ackrediterats till bröd som blivit kylda inkluderar en bättre färgskorpa, en mer utvecklad smak, och bättre konsistens. Många bagare answer också att kylda pizzadegar är lättare att arbeta med.

Den svalare temperaturen sägs orsaka att jästen reagerar annorlunda än vid varmare temperaturer, vilket faktiskt kan orsaka att en annan mängd gas släpps ut och att en annan typ av sockerbehandling sker. Det spelar verkligen en faktor, men den största faktorn är överlägset extra tid. Mer tid är lika med mer smak och struktur.

Men vad händer om du bara behöver stoppa degen från att jäsa över?

Oavsett situationen kan vi ibland inte få in degen i ugnen vid den optimala tiden och vi måste försöka rädda degen från att jäsa över.

När det ser ut som om du inte kommer att få degen i ugnen i tid gör kylskåpet ingen skada och kommer att sakta ner saker. Däremot ska du ha i åtanke att det kanske inte faktiskt hindrar degen från att jäsa över. Degens temperatur, mängden deg, den tid det redan har jäst och hur lång tid du väntar på att baka är alla faktorer som avgör om jästen kommer att sakta ner sitt jäsande tillräckligt snabbt för att förhindra överjäsning. Till exempel tar degen som är varm och / eller stor i volym längre tid att kyla.

Så det kommer att fortsätta att stiga i samma takt under en längre tid. Även deg som har testats ett tag och sedan har lämnats i kylen i flera timmar kan överläsa.

För din bästa chans att undvika överjäsning i en sådan händelse, ta din deg i kylen så snart du tror att det kan bli en fördröjning i baktiden. Och om du befinner dig i en korrekturläge, fortsätt och lägg din deg i kylen. Det kommer inte att skada det, och åtminstone kommer du att minimera hur överjäst den blir.

Nästa gång planerar du bara kylskåpet från början speciellt för de speciella evenemang där det är svårt att få tag på ugnsutrymme, eller om du har en bestämd tid för middag.

Använd mindre jäst och fortsätt och köldskydda din deg med minst 8 timmars kyltid. Du kan gå upp till 18 timmar om allt går enligt plan. På så sätt kan du lämna den i kylen tills ugnen är ledig. Om det ser ut som att degen inte kommer att vara helt tät när du behöver den, kan du alltid lägga den på en varm plats för att påskynda denna slutliga jäsning.

Det tar längre tid på det här sättet, men du kommer att ha ett mycket större fönster där du kan baka brödet innan det är överjäst. Men om allt går enligt planen, bara baka degen direkt från kylen, det finns ingen anledning att ta till rumstemperatur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *