Monday, April 22
Shadow

Metabolism boost: Hur du tar kontroll över din ämnesomsättning

Kost och träning är enkla sätt att få din ämnesomsättning att pumpa, men det finns andra justeringar av vår livsstil vi kan göra.

Metabolism är termen som används för att beskriva kroppens inre motor eller hur många kalorier den behöver för att du ska kunna tänka, andas, röra dig och sova.

Vår ämnesomsättning eller ämnesomsättning påverkas av genetik, kön, aktivitetsnivåer, muskelmassa och hormoner samt av hur vi äter och maten vi äter.

Så medan vi kan inte ändra allt med det, dietisten Susie Burrell lägger fram några knep som du kan prova för att ge det en boost – och bli effektivare på att bränna kalorier som ett resultat.

Att ändra något förändrar allt

Kroppen vänjer sig mycket snabbt vid samma vanor och rutiner och blir mer och mer effektiv på att göra dem, förbränner färre kalorier med tiden som ett resultat.

Detta betyder att om du har följt samma kost- och träningsschema för r så länge du kan minnas är det dags för en förändring.

Och ju mer du blandar ihop saker desto bättre både för din kost och ditt träningsprogram.

Testa till exempel olika typer av träning, blanda ihop tiderna på dagen du tränar och ändra ditt sätt att äta inklusive storleken på måltiderna och de tider du har dem.

Sådan förändring utmanar hela tiden kroppen och tvingar den att arbeta hårdare och bränna fler kalorier som ett resultat.

Öka ditt proteinintag

Jämfört med kolhydrater och fett kräver protein som näringsämne mer energi för att smälta, vilket innebär att proteinrika måltider ökar antalet kalorier vi förbränner varje dag – något.

Så om ditt mål är att få din kropp att arbeta hårdare, kommer att sikta på 20-30g protein vid måltider och 5-10g vid mellanmål innebära att din kropp bränner extra kalorier varje dag jämfört med måltider som innehåller mindre protein.

 • Vitalt näringsämne:

  10 bes t proteinkällor som inte är kött eller mejeri

  Fokusera på mat som brinner

  En handfull mat ökar faktiskt ämnesomsättningen något, som chili, drycker med koffein inklusive kaffe, grönt te och iskallt vatten.

  Att lägga till chili i mat, använda koffein på ett kontrollerat sätt (300 mg eller mindre om dagen) och dricka iskallt vatten är andra enkla sätt att främja brännskadan.

  • Krydda upp det: 5 heta skäl att få mer chili i ditt liv

  Dags att lyfta, älskling

  Om du menar allvar med att få igång din ämnesomsättning måste du inkludera någon typ av motståndsträning åtminstone ett par gånger varje vecka.

  Detta betyder inte att du behöver lyfta vikter som en kroppsbyggare, men du bör inkludera någon typ av träning som inkluderar motstånd via vikter eller kroppsvikt för att belasta på muskelcellerna.

  Ju fler muskelceller du har och ju hårdare de arbetar, desto fler kalorier förbränner du och desto effektivare blir din ämnesomsättning.

  Om du inte är bekant med vikter, se en tränare för att hjälpa dig skriva ett program eller leta efter olika klasser som hålls på alla populära gym som inkluderar vikter i sina övervakade klasser.

  • Styrkevinster:

   Varför kvinnor ska inte vara rädd för att lyfta vikter

  Skrivet av Susie Burrell.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *