Monday, November 22
Shadow

Olive Leaf Extract: Varför olivbladet är en kraftfull källa till välbefinnande

Extra virgin olivolja hyllas för sina hälsofördelar – men det är inte det enda sättet som olivträdet kan hjälpa till att hålla oss i form.

På Cobram Estates olivlundar i landet Victoria vårdar bönder noggrant mer än 2,5 miljoner olivträd från plantskola till skörd.

Inom bara sex timmar efter att de plockats, krossas och pressas oliverna försiktigt – ju fräschare frukt, desto mer antioxidanter och viktiga näringsämnen fångas upp.

Oliverna förvandlas sedan till de prisbelönta Cobram Estate extra jungfruolja som är en stapelvara i många australiska kök.

Extra virgin olivolja är känd för sina hälsofrämjande antioxidanter och bra fetter.

Men det är inte bara frukten från oliven träd som kan ge oss ett försprång när det gäller att skydda vår hälsa och stödja vårt immunförsvar – dess löv kan också ge ett kraftfullt slag.

Se detta inlägg på Instagram

10 februari 2019 kl. 17:32 PST

Krafterna hos olivbladsextrakt

Forskning av Australiens Southern Cross University, publicerad i The Journal of Alternative and Komplementär medicin

, fann olivbladsextrakt vara den mest kraftfulla antioxidanten som rensar bort fria radikaler av 55 medicinska örter.

Och forskning visar att det främst är associerad med en komponent – ​​en kraftfull antioxidant känd som oleuropein, som olivträd producerar rikligt i sina blad och har visat sig vara tre gånger så kraftfull som vitamin C i nyligen genomförda laboratorietester (baserat på TEAC antioxidanttestning av 1 gram olivbladsextrakt (standardiserat till 10 % oleuropein) och 1 g vitamin C, vid Brunswick Labs).

Fördelarna med oleuropein

Oleuropein har visat sig stödja immunsystemet på flera sätt.

En recensionsartikel i

Alternativ medicin recension indikerade att det har många effekter på immunsystemet för att stödja ett starkt svar.

Ett antal vetenskapliga studier – inklusive en av kinesiska forskare publicerad i biomedicinsk tidskrift Oncotarget – har också fokuserat på oleuropeins kraftfulla antioxidantegenskaper, och funnit att det kan hjälpa till att minska fria radikaler som bildas i kroppen.

Se detta inlägg på Instagram

Att skörda det goda från en av de hälsosammaste växterna på jorden. Och levererar detta direkt till dig med Wellgrove Olive Leaf Extract. . . . Läs alltid etiketten. Följ bruksanvisningen. Använd endast enligt anvisningarna. Traditionellt används inom västerländsk örtmedicin för att stödja immunsystemets hälsa. . . . Nu tillgänglig på @colessupermarkets, @chemistwarehouseaus och utvalda apotek. . . ?#wellgrovehealth #getwellgrove

9 augusti 2019 kl. 17:38 PDT

Från filial till flaska

Självklart, ju fräschare blad används i utvinningsprocessen för olivblad, desto bättre.

Och det för oss tillbaka till Cobram Estate.

Wellgrove Immune Support Olive Leaf Extract är gjord med färska olivblad från Cobram Estates orörda jordbruksmark.

Samma träd som producerar olivfrukten för Cobram Estates extra virgin olivolja producerar bladen som går in i Wellgrove's Olive Leaf Extract.

Företagets natu ral "branch to bottle"-metoden resulterar i ett unikt bredspektrumextrakt som innehåller höga totala nivåer av oleuropein per dos, med en profil som liknar den som finns i naturen.

Används traditionellt i västerländsk örtmedicin för att stödja immunsystemets hälsa och hjälpa till att lindra vanliga förkylningar och influensasymptom. Läs alltid etiketten. Använd endast enligt anvisningarna. Om symtomen kvarstår, kontakta din läkare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *