Monday, November 15
Shadow

Tai chi: Fysiska och mentala fördelar med forntida kinesisk kampsport

Du har förmodligen sett människor gå igenom sekvensen av rörelser i din lokala park.

Den uråldriga praktiken med tai chi utvecklades ursprungligen i Kina som en form av kampsport.

När vi går mot sporter och aktiviteter som erbjuder mentala såväl som fysiska fördelar i dagens värld, vinner den milda men kraftfulla träningen nu över en helt ny legion av fans.

Supermodellen Gisele Bundchen och hennes fotbollsman Tom Brady är bland tre miljoner hängivna i USA, där Gisele beskriver det som “rörlig meditation”.

Den amerikanska rocklegenden Lou Reed var en annan. Hans änka rapporterar att när han dog 2013 framförde sångaren och låtskrivaren tai chi hemma omgiven av träden i sin trädgård.

Se detta inlägg på Instagram

Det liv jag lever idag är en ansamling av dussintals medvetna beslut. När jag var yngre utnyttjade jag dörrarna som slogs upp för mig. Men när jag har blivit äldre har jag börjat skjuta upp dörrarna – för mig själv. Om vi ​​gör val mer medvetet och med större självmedvetenhet, kommer vi att finna oss själva mer anpassade till vårt syfte i livet, oavsett vad det kan vara. #lektioner? En vida que eu levo hoje é o acúmulo de dezenas de decisões que tomei. Quando eu era mais jovem, aproveitei as portas que se abriram para mim. Mas, com o passar dos anos, comecei eu mesma a abrir as portas. Se fizermos escolhas mais conscientes, e com uma maior compreensão de nós mesmos, estaremos mais alinhados com o nosso propósito na vida, seja ele qual for. #aprandizados

Ett inlägg delat av Gisele Bündchen (@gisele) på

16 november 2018 kl. 04:00 PST

Tai chi-fördelar: Allt handlar om qi-flödet

”Rörelserna i tai chi återspeglar kroppens naturliga rörelser och , eftersom de kräver en hög grad av koncentration, hjälper de till att lugna och stilla sinnet”, säger Mästare Han Jin Song, chefsinstruktör vid Tai Chi Australia i Melbourne.

"Syftet är att stödja en sund balans mellan yin och yang – de motsatta krafterna av skugga och ljus i kroppen – för att hjälpa flödet av qi, din livskraft eller livsenergi.

”Även om det ser långsamt ut, är det vilseledande. Varje rörelse använder nästan varje muskel så dina armar, ben, bål är alla engagerade. Och allt medan du förblir kopplad till ditt andetag.

"Genom att uppnå den balansen i din kropp kan du hjälpa till att släppa känslomässiga spänningar och öka medvetenheten."

Ung i hjärtat: Hur träning håller våra hjärnor och kroppar ungatai chi tai chi Vetenskapen gillar också tai chi

 • Det finns en mängd medicinska studier som dokumenterar hälsofördelarna med tai chi.

  Mayo Clinic i USA säger att det finns bevis för att tai chi inte bara hjälper till att minska stress och ångest utan kan förbättra sömnkvaliteten och immunförsvaret, samt sänka c. holesterol och blodtryck och förbättra ledvärk och symtom på kronisk hjärtsvikt.

 • Håll dig lugn: Hur du skapar din egen stressreducerande verktygslåda

  En studie från Texas Tech University fann att övningen kan öka benhälsa och muskelstyrka .

  I Australien fann forskare från Sydney University att tai chi "betydligt förbättrad" muskelstyrka, träningskapacitet och livskvalitet för personer med kronisk obstruktiv lungsjukdom.

  "Det blir definitivt mer populärt bland unga människor som letar efter lättnad från vardagens stress", säger Mästaren Han Jin Song.

  "Men det fantastiska är att alla kan träna tai chi, oavsett ålder eller konditionsnivå."

 • Var stark: 5 övningar för att stärka dina ben

  tai chi

 • Perfekt för unga och gamla
 • Melbourne-arkitekten och yogaläraren Stephanie Kitingan, 30, säger att hon har märkt en positiv förändring i sin mentala hälsa sedan hon fick engagerad i sporten.

  ”Jag tror att det har att göra med att varje rörelse är långsam och avsiktlig, även att placera fingrarna gör något g till ditt mentala tillstånd,” säger hon.

  ”Det har blivit en del av mitt liv och verkligen informerar min yogapraktik också.

  "Det är också något med att vara en del av samhället, det är en så vidd av åldrar, jag älskar det."

  Hälsosamt åldrande

 • : 6 sätt att hålla sig i form och frisk efter 50 tai chi

  Victorianska mormor Bernadette Wilkins håller med.

  81-åringen började tai chi för 20 år sedan efter att ha drabbats av en hjärtattack och säger att hon har varit ett fan sedan dess .

  "Det är så inspirerande att se andra människor med hälsoproblem engagera sig och se förbättringarna", ler hon.

  ”Du aldrig stanna p lärande och det är något som bara omfattar dig.

  "Jag märker att jag bara kan öppna min dörr och gå in i trädgården och göra några rörelser och känna på toppen av världen. Det är väldigt mycket en del av mitt liv nu.”

  Som en gammal mästare uttryckte det...

  Det finns ett gammalt kinesiskt talesätt, "Den som utövar tai chi kommer regelbundet med tiden att få ett barns smidighet, ett lejons styrka och en vis mans sinnesfrid.”

  Det räcker för att övertyga oss!

  Skrivet av Liz McGrath.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *